Sommar

Sommar

tisdag 30 mars 2010

VÅREN ÄR HÄR
Nu vet jag att det är vår. Mina fröer har kommit.
Igår satte jag igång med en av mina favorit sysselsättningar. Så alla fröer. Det är blommor, kryddor , tomater mm. Naturligtvis går man där och tittar på en gång ungefär som man tror att det växer över natten. Lika varje gång ,otåligt väntande på att se det första gröna.
Jag har ett litet plastväxthus som jag gror allting i inne. Det står där i köket. Men det är lte trasigt så man kan inte stänga det. Det tycker man ju inte ska göra något eftersom det iallafall står inomhus MEN Melissas katt hittade öppningen. Jippie ny lekstuga kombinerat med kattlåda. Lagom roligt att komma in och se att det är jord på golvet. Den katten har vi fått för våra synder och alla andras med tror jag.

Måste erkänna att jag som utger mig för att inte vara skrockfull faktiskt varit det angående sådden och växthuset. Året jag köpte det var jag så nöjd. Kom igång med sådden sent det året av någon anledning. Men det kändes bra att fixa med det. Men dagen efter fick jag min hjärnblödning. Ett av mitt stora problem då var om någon tog hand om mitt växthus, helt trivialt. Så jag har faktiskt inte använt växthuset till sådd inomhus efter det. Men i år bestämde jag mig att övervinna skrockfullheten så nu är det på plats. Känns bra.

Så nu är det bara att försöka stänga katten ute och vänta på det gröna.

Faktiskt har Matts också tjatat på mig att så blommor mm . Annars om åren har han mest tyckt det varit jobbigt men han har väl fattat att det är ett intresse för mig . Efter så många år har även det gått in =)

4 kommentarer:

 1. du bara planterar och planterar
  vad blir det ?

  SvaraRadera
 2. Det blir astrar, dahlior,mandariner ,citroner,apelsiner, chokladtomater,körsbärstomater,gula tomater, en ny sorts tomat som växer fler i en klunga, nejlikor,oregano ,timjan ,surfinor, underblomma mm.

  SvaraRadera
 3. Lolinx är en buse !
  Jag har två....- Men en utmärker sig ju vad det gäller att vara överallt hela tiden...
  Det var en himla massa fröer du har sått !
  Jag har också sått tomater, men de har inte tittat upp än, och jag börjar bli orolig att jag redan har tagit livet av dem.
  Jag har inte direkt gröna fingrar....
  Nåja, blir det så blir det.
  Förra året fick jag i alla fall fantastisk dill, sallat och persilja i landet.

  SvaraRadera