Sommar

Sommar

onsdag 3 mars 2010

Vinter och snö


Visst är det härligt att vi äntligen haft en ordentlig vinter.

Har tittat på min morfars diabilder sen långt tillbaka och så här såg vintrarna ut förr. Man pratar alltid om att man minns vintrarna från förr, när man var liten. Som den här vintern varit minns jag mina barndoms vintrar.

Många blir irriterade på mig när jag säger att det är härligt. Men tänk själva, hur mysigt är det när det snöar ena veckan och töar nästa. Allt blir skitigt och humöret sjunker när det är grått. Nej jag är glad över den här vintern.

Skrev att jag tittat på morfars dior, det är också fantastiskt att göra. Han fotade allt. Har fullt med dior exempelvis på när de bygger Kaknästornet. Fina bilder hur lilla Tärnsjö såg ut. Man tycker inte det ändrats så mycket , men det har hänt mycket även där.

Morfar är en människa som jag verkligen saknar. Vi pratade om allt. Han brukade alltid skämta om att jag aldrig skulle få någon karl. Men jag kunde få låna hans käpp och ta krokben på någon om jag ville. När jag fick Melissa ville jag ringa honom och berätta men det gick ju inte, han var redan död. Faktum är att jag pratar med honom säkert 1 gång i veckan. Övertygad om att han hör mig och skrattar när jag är klantig eller grumsar lite när jag gör nå dumt.

Alla skulle ha möjlighet att ha någon som honom i sitt liv.

2 kommentarer:

 1. Var din morfar tärnsjöbo ?
  Inser att jag inte har en aning om din mors härkomst...
  Fin bild hade han tagit i alla fall !
  Visst har du rätt i att det är bättre med en riktig vinter istället för en massa slask och plask, men nu kan då våren få komma i alla fall !
  Så mycket snö som vi har kan jag bara tänka mig att det möjligtvis var 70-71, för då var det väl en snörik vinter också.

  SvaraRadera
 2. Morfar var ifrån Hedesunda igentligen. Men mamma är född i Tärnsjö . De bodde i gula huset vid lekskolebacken

  SvaraRadera