Sommar

Sommar

torsdag 20 januari 2011

Skruvmejsel istället för bilnyckel


Jag brukar låna en bil ibland men nackdelen är att tändningslåset är trasigt. Jag får använda en skruvmejsel att starta bilen med.

Det var lite pinsamt när jag var och besiktade bilen. Kör in bilen och besiktningsmannen ber mig stanna bilen så han kan sätta på röret på avgasröret. Säger lite försynt att kan jag få köra fram först för det är så bökigt att ligga under ratten och starta med skruvmejseln. Han gapskrattar och låter mig köra fram.



Jag stänger av bilen och han kollar bälten mm , sen ska han stara men det gick inte så bra. Utan han ber mig ta skruvmejseln och starta så han kan köra fram. Vilket jag gör,han fortsätter kollen sen kör han ut för sista kollen. Kommer in och ler : Jag stängde inte av bilen , säger han. Bara att tacka. Bilen gick igenom.



Igår var jag och grannfrun och handlade i Tierp. Vart vi än åkte hade vi poliser med oss, tydligen en ung flicka som var försvunnen. Så de åkte runt och frågade om någon sett henne. Det var väl inte så farligt , ända tills vi skulle åka iväg från Granngården. Jag ligger under ratten och försöker få skruvmejseln på plats ,när jag känner att någon tittar på mig. Tittar upp och utanför bilfönstret står en polis och tittar på mig, gapskrattande.


Min lycka att jag ser så ärlig ut att de inte tog mig för en biltjuv :-)

3 kommentarer:

  1. Nej vad jobbigt:(
    Hoppas vovve blir bättre.

    Allt bra annars då?

    SvaraRadera
  2. klappa vovven från mig din bil tjuv

    SvaraRadera
  3. Hahaha!!!!
    Jaså, de tyckte inte du såg ut som någon biltjuv. ;)
    Nä, det tycker inte jag heller. :)

    SvaraRadera