Sommar

Sommar

fredag 14 januari 2011

Årets vargjakt


Så var det dags igen för vargjakt. Inte för att jag är en av dom som poserar med en död jägare, men jag kan inte påstå att jag är för vargjakten.

Många påstår att vargen tar all älg i skogarna och att de dödar jakthundarna. Men om man tänker efter är det väl naturligare att vargen tar älgen än att de ska sparas för att några skjutglada människor ska få ut och ha roligt i skogen.


Jag är absolut inte emot älgjakt eller annan jakt i Sverige förutom jakt på varg. Sen är det säkert så att hundar blir dödade av varg, men jag tror att fler jakthundar dör i trafiken än av varg.

Har jagande vänner som förespråkar jakt på varg med motiveringen att de dödar så många får. Den som propagerar mest för det är en vän vars jakthundar dödade 11 får i en hage en gång. När man påminner honom om det blir han väldigt irriterad.


Kommer alltid finnas dom som är för och emot och så ska det vara , man ska få ha sin egen åsikt.

Här kommer du till Aftonbladets artikel i ämnet

5 kommentarer:

 1. ja man får ge de ett ärligt försök :) oj 10 år de va duktigt

  SvaraRadera
 2. Jag är inte heller emot jakt, men nog tycker jag vargstammen kan få bli lite större innan man reducerar den allt.

  SvaraRadera
 3. hatar alla som dödar vargar , fan har dem inget liv eller ?!?!?!?!? nästa gång så kommer jag gå ut och jaga jägarna med min motorsåg och leka att jag dödar zombise

  SvaraRadera
 4. Förra årets Vargjakt i SVERIGE

  Licensjakt: 28st

  Skyddsjakt, myndighetsbeslut: 14st

  Skyddsjakt, eget initiativ: 3 st

  Trafik: 9st

  Olyckor/sjukdom: 5st

  Okänd: 63st ca


  Källa: Statens Veterinärmedicinska Anstalt

  SvaraRadera
 5. Jag vill att man ska ha ett begränsat antal vargar för dom får INTE vara för många. Men ta gärna in nya vargar så d inte bli inavel.....

  SvaraRadera