Sommar

Sommar

söndag 12 juni 2011

Fånge i sitt eget hem


Sitter här och lider över värmen, tycker att det är så jobbigt. Bestämmer mig för att läsa Aftonbladet på nätet. Kommer till en artikel och börjar nästan skämmas hur gnällig man är.


Jag gnäller över huvudvärk efter hjärnblödningen, jag gnäller över värmen, jag gnäller över en hel del . Men så läser jag om denna familj som faktiskt är mycket värre drabbad än mig och många av oss som små gnäller över allt möjligt.

Maria vaknar en natt av att hon har ont i rygg, besvären förvärras snabbt och när hon väl kommer till sjukhuset är hon förlamad. Läkarna kan inte förklara varför hon drabbats av denna svåra form av myelit. Själv tror hon att det har att göra med svininfluense vaccinet.

Men inte nog med att hon blir förlamad och inte kan umgås med familjen på samma villkor längre . Den hjälp hon erbjuds av kommunen är boende på ett demens och hem för döende. HON HAR JU FÖRSJUTTON EN FAMILJ OCH BARN. Hon är inte döende hon är förlamad.

Familjen själva har sökt ekonomisk hjälp så de ska kunna bygga en villa som är anpassad efter hennes behov men fick avslag. Nu ska ärendet behandlas igen så man får verkligen hoppas kommunen tar sitt förnuft tillfånga.

Själv förstår jag inte alls hur kommunen tänker för om hon ska bo på ett boende så kostar ju det säkerligen mer i längden än vad familjen sökt hjälp med. Dessutom blir hon då fråntagen möjligheten att umgås med sin familj. Politikerna tyckte det var nog att hon träffar dom på helgerna i detta fallet.

Ibland blir man faktiskt rädd hur vi behandlar människor i utsatt läge.

Själv inser jag att min huvudvärk och att jag tycker värmen är jobbig är lite löjligt när man inser hur hårt andra drabbas.

6 kommentarer:

 1. Oja, huvudvärk är inte roligt det heller. Här får man ibland sån migrän att man blir både yr och mår illa, inte lätt det heller ska jag få tala om! Men det är klart, det finns alltid de som har det mycket värre.

  Håller med dig och vart har empatin tagig vägen, grr. Stackars kvinna o man kan bara hoppas att det ska lösa sig på det bästa sätt!

  Ja, dom e för goa våra fyrtassande busar.

  Ha det gött. Kramiz

  SvaraRadera
 2. Ibland är man ovanligt gnällig - fast att man egentligen inte har något att gnälla över! :/

  SvaraRadera
 3. Sv: Jag tror inte att hon någonsin kommer att bli helt stor :P

  SvaraRadera
 4. Sv: Haha, så kan det gå! :P

  SvaraRadera
 5. Det finns alltid dom som har det värre, men det betyder inte att det man själv har inte är jobbigt. Det är jobbigt för just dig och ingen annan än du vet hur du har det.
  Så gnäll på, huvudvärk är inte att leka med.

  Hoppas att dottern din mår bättre.

  SvaraRadera
 6. Blev så arg när jag läste om henne. Tycker det är sjukt att dom nekas rätt hjälp och vill separera henne från sin familj :(

  SvaraRadera