Sommar

Sommar

måndag 16 april 2012

Ryttare jagade av hundar


Då har människor blivit attackerade igen, inte av vargar utan hundar. Med tanke på debatten hur farliga vargar är så är det konstigt att dessa varghatare inte vill utrota hundar också. Det händer ju faktiskt hundattacker relativt ofta , men jag har inte hört om vargar som attackerar människor på detta vis.

Nu tycker jag naturligtvis att det är fruktansvärt det som hänt. Kan nästan känna skräcken dessa tre ryttare måste känt när de plötsligt blir jagade av 2 stycken Alaskan Malamute.

När sen den 28-åriga kvinnan ramlade av följde de inte efter hästen utan attackerade henne. Bet henne svårt i ansikten. Hjälp skyndade fram men hade svårt att få undan hundarna, de fortsatte bita kvinnan.

Nu gjorde ägaren det enda rätta genom att avliva hundarna men det skulle inte hänt överhuvudtaget.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14681906.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14682968.ab

5 kommentarer:

 1. Det här är verkligen en fruktansvärd händelse!

  Lyckligtvis överlevde kvinnan trots betten i halsen - men som du sa: Detta är inget som skulle hänt ändå!

  Man frågar sig hur det kunde hända över huvudtaget :(

  SvaraRadera
 2. Väldigt konstigt alltihop. Jag har ju själv ridit mycket, fått hundar i hasorna ibland och haft egna med mig. Jaktinstinkten måste ha väckts hos dessa hundar, som ju har stor sådan, men mina hade absolut bara slickat den avfallna människan i ansiktet! Kanske var det hundgårdshundar? Trist händelse:-(

  SvaraRadera
 3. Det finns dom som menar på att det är aldrig en hunds fel när sånt här händer, men vems fel är det då? Knappast hästens iaf. Vet det är svår fråga det här. Vi har själva 2 hundar i vårt hushåll och själv har jag alltid tyckt väldigt bra om hundar, men jag har också sett dom som definitivt inte ska ha hund, både för sin egens del, men även för hundens skull

  SvaraRadera
 4. ja det finns ju en anledning varför jag är lite små rädd för vissa hundar

  SvaraRadera
 5. Fruktansvärt det som hänt och dessa hundar kan inte ha mått bra. Dess ägare har fler av samma ras och såg på nyheterna när ägaren ledde ut hundarna i hundrastgården. Vad jag vet och läst om denna ras, så är den väldigt aktiv och behöver en heldel stimulans, så därför misstänker jag att dessa två inte mådde bra. Och här frågar man sig också, varför just denna kvinna och ingen annan? För fler fanns ju däromkring som dom inte brydde sig alls om, hm.

  SvaraRadera