Sommar

Sommar

lördag 8 maj 2010

Brytna fingrar.

De som känner mig vet att jag ofta råkar ut för konstiga saker. Nu exempelvis sitter jag med fingret pekande rätt ut, svullet och gör ont som satan.

Vad hände denna gång då: jo jag hade av misstag fått kopplet runt fingrarna , när det kom en skällande shnauzer utrusande. Naturligtvis blev det ett svar av Jerome innan han satte sig. Så han ryckte och mitt finger hoppade ur led. Tur nog gick det tillbaks igen, men det gör irriterande ont nu.

Jag vet inte vad den konstigaste olyckan, eller dummaste är som jag råkat ut för.


Kanske när vi skulle ta hem en stor stubbe från skogen. Det var en perfekt huggkubbe. Men den var så tung att vi fastnade i ett krondike med den. Svårt att rulla den uppför. Matts bestämde att han skulle hämta en pulka så vi kunde dra den. När Matts gått fick jag för mig att överraska honom. Så jag baxade upp stubben för slänten, himmel vad tung den var, men det gick till slut. Förutom när jag skulle över kanten. När stubben rullade över kanten gled jag och ramlade framlänges . Rätt på stubben , med ansiktet. När Matts kommer tillbaks blöder jag över näsan och svullnar kraftigt. Gissa om han blev Överraskad men inte positivt.

Som liten skar jag av mig en bra bit av stortån, i poolen. Finns små cirkulations filter i den och de var vassa. Gjorde avstamp mot väggen och sparkade naturligtvis rätt på filtret. Mamma skickade ner mig till Arnes livs , där jag frågade efter plåster för jag hade fått hjärnskakning i stortån =) Kunde inte förstå varför alla hade så roligt.

Så här har det varit hela mitt liv, alltid råkar det hända någonting, Vet igentligen inte hur många fingrar jag brytit eller som gått ur led. Hur många sprickor jag haft i ben eller hur många gånger olyckan varit framme överhuvudtaget.

Tur nog så är det händelser som man oftast kan skratta åt i alla fall efteråt.

" Man kan själv tejpa ihop det skadade fingret med fingret intill för att minska smärtan. Om man lägger en kompress mellan fingrarna skyddas huden. Man kan låta tejpen sitta ungefär en vecka. Om fingret har gått ur led kan man själv försöka att dra det rätt. Det gör man genom att dra fingret rakt utåt och sedan släppa tillbaks det. Ofta går fingret i led igen på detta sätt. Det behövs ingen behandling efteråt, utom eventuellt smärtstillande läkemedel ."

Tur att man kan leta upp saker på nätet istället för att åka till sjukan.

4 kommentarer:

 1. Hjärnskakning i stortån... :D
  Ja, jag kan förstå att de skrattade inne på affärn !
  Vad praktiskt det var när vi hade affärn så nära i alla fall !
  Själv har jag (peppar, peppar ) inte råkat ut för så himla mycket skador.
  En bruten tå och en spricka i stortån är det enda i brytningsväg jag kan komma på.
  Däremot lyckades jag ju se till att hoppa på kryckor inför båda mina språkresor, med stukade fötter.
  Till Frankrikeresan hade jag i alla fall blivit så pass bra att jag lämnade kryckorna hemma.

  SvaraRadera
 2. Uj jag vågade knappt läsa klart - är alldeles blödig när det gäller skador, hua!!
  Stackars dig, var rädd om dig nu!!

  SvaraRadera