Sommar

Sommar

onsdag 18 april 2012

PEAB Ljuger

Ni som följer mig kanske minns att jag halkade omkull några gånger pga att det sandats bristfälligt här i vinter.

Nu verkar det som en upplösning är nära i detta fallet.

Jag anmälde detta till vår hyresvärd Tierpsbyggen som skickade ärendet vidare till sitt försäkringsbolag. Därifrån fick jag först avslag för enligt sandningsloggarna från PEAB var det sandat dessa tillfällen redan på morgnarna. Vilket inte var med sanningen överens stämmande.

Blev naturligtvis upprörd och överklagade då det inte alls hade sandats på morgnarna. Mail gick fram och tillbaka i ärendet. Som slutade med att jag måste bevisa att det inte var sandat.

Hjälpsamma grannar delade med sig av sina dagböcker där de noterat att det var fruktansvärt halt (alltså inte sandat nog) och de var snälla att skriva vittnes uppgifter. Även grannar som kom ihåg hur jag ramlat pga att det var osandat. Sände in dessa och väntade.

Mailade också och upplyste om att Tierpsbyggen måste ju ha samtals loggar på när jag mfl ringt angående att det inte var sandat. Så försäkringsbolaget fick dessa uppgifter från Tierpsbyggen.

Idag ringde dom från försäkringsbolaget och berättade att eftersom PEAB står fast vid att det var sandat vid tillfällen när jag ramlat ersätter dom mig inte.

Men jag kan inte förstå Peabs ståndpunkt. Antingen är det så att deras under entrepenör ljuger för dom hur sandningen skötts eller också förlitar dom sig på att de är så stora att jag som liten människa inte kan göra dom något. Här i Månkarbo har det ofta varit så att sandningen inte blivit av förrän på eftermiddagen eller t om ca 23.00 på kvällen.

Jag klandrar inte Tierpsbyggen för dom har gjort vad kunnat. Utan det är PEAB som ljuger.

http://nettecarlsson.blogspot.se/2012/01/halka.html

5 kommentarer:

 1. Otroligt att ett sånt stort bolag beter sig som ,,,jag saknar ord

  SvaraRadera
 2. Hej där kära du
  Vi tänkte bara kika in & berätta att vi har dragit igång två mysiga tävlingar i våran blogg, vi skulle gärna se att du var med

  Vinn en skyddsängel:
  http://pysselflickor.blogg.se/2012/april/tavling-misshutese.html#comment

  Vinn en goodie bag:
  http://pysselflickor.blogg.se/2012/april/vinn-en-goodie-bag.html#comment

  Kramar / Elin & Tanja

  SvaraRadera
 3. Men herregud dessa stora företag kom ihåh att ligga kvar nästa gång o ring någon som kan komma o fota det hela :)

  SvaraRadera