Sommar

Sommar

tisdag 3 april 2012

Flickan och bofinken
Då såg jag en bild av en flicka
med en skadskjuten kråka i famn
hon springer iväg genom skogen
så fort som hon någonsin kan


Ibland är livet hårt, speciellt om man är en liten bofink som flygit in i ett fönster.

Igår när jag gjorde min sväng till Titti och valparna så hittade jag en bofink som troligen flygit in i ett fönster. Den låg på backen och flämtade , huvudet såg lite konstigt ut. Eftersom den låg rätt skyddad bestämde jag mig för att låta den ligga kvar. För dom brukar ju kunna flyga iväg om dom bara får hämta sig en stund.

Jag åkte hem , men hemma gick jag och tänkte på det stackars lilla livet. Bestämde mig efter ett tag att cykla tillbaks för att kolla om den flygit iväg eller om jag måste göra något åt den.

När jag kommer tillbaka ligger den kvar , har bara flyttat sig en bit. Då ser jag att ena vingen verkar bryten plus att huvudet sitter bak o fram. Inser att jag måste ta livet av den lilla stackaren.

Bara en sak. Jag kan inte döda den fast jag vet att den lider. Bestämmer mig för att gå över till granntanten och höra om hon vet någon av grannarna som är kapabel att döda en fågel.

Hon skickar mig till grannen två hus bort. Jag ringer på och ställer min fråga. Mannen ser helt förskräckt ut och säger att han inte klarar av att döda någonting. Han skickar mig vidare till grannen tvärs över gatan.

Där öppnar mannen och jag ställer min fråga igen. Där får jag till svar att han inte kan döda någon bofink för då kan ornitologerna sätta dit en. Sånt måste man ha tillstånd till. pust

Hör att nästa granne står och klyver ved så jag går till honom och frågar. Äntligen, han följer med för att göra slut på den stackars bofinken.

När vi kommer dit igen är fågeln borta ;p

1 kommentar:

  1. Vilken solskenshistoria! Pippin hade allt tur att det fanns så många ömhjärtade i din omgivning. Ge naturen en chans, den vill LIV!

    Glad Påsk!

    SvaraRadera