Sommar

Sommar

onsdag 8 december 2010

Uselt UL buss


Blir faktiskt irriterad på UL Buss med deras senaste påhitt. Att man måste köpa biljett i förväg eller också sms-biljett.

När man bor på landet är det inte alltid så lätt att köpa biljetter i förväg. Här stänger affären kl. 15.00 på helgerna , så man får inte komma på att man ska in till stan efter det. Har man dessutom ingen möjlighet att köpa sms-biljett så är det kört.

Många har kontankort i sina mobiler, kanske laddade med 100kr . Ska man då in till stan så räcker inte kontant kortet tur o retur. Många har inte mobiler överhuvudtaget.

Man kanske inte har råd att köpa 10 resors kort, så att man kan åka. Många kanske åker så sällan att de inte vill köpa fler resors kort. Men det kanske passar UL Buss att slippa dessa resenärer. Impulsresorna är väl inte heller något för UL att bry sig i.

Sen pensionärerna och andra som kanske har det besvärligt att ta sig till affären och att sen komma ihåg att köpa biljett just den dan man handlar kanske inte alltid är så lätt.

Det kommer ju perfekt med den här indragningen av möjlighet att betala på bussen speciellt när dom dras med ett underskott på 50 miljoner. Då passar det kanske med förlorade resenärer också.


Smart UL Buss

5 kommentarer:

 1. Det är förvånansvärt hur de resonerar! Man kan tycka att med ett underskott på så mycket pengar borde de vara måna om att få in kunder istället för att göra sitt bästa för att bli av med dem.
  Allting blir så djävla krångligt och det är fruktansvärt irriterande!

  SvaraRadera
 2. Om allt går som det ska, så kan man f.o.m söndag 13 december betala med bank kort och kreditkort på bussarna. Men INTE med kontanter och American Express.
  Hälsningar Kerstin

  SvaraRadera
 3. Visst är det tokigt, och slår hårt mot framförallt de äldre, men jag förstår dem också.
  Med de rån som flera gånger förekommit på bussar så vill de såklart inte ha kontanter på bussen.
  Vi får väl skylla på buset istället för UL...

  SvaraRadera
 4. Finns många yrken som hanterar pengar, med risken att bli rånade. Samtidigt kan man inte bli så rädd att man låter det styra oss. Större risk att råka ut för en olycka i bussen , med massor skadade. Snart kan man inte handla mat utan kort.

  SvaraRadera
 5. Men från januari ska man kunna betala med kort på bussarna om det blir som dem sagt! hoppas på det iaf :)

  SvaraRadera