Sommar

Sommar

fredag 13 april 2012

Fibromyalgignäll
Har fibro sen mer än 20 år tillbaka, men nu har jag tröttnat. Tröttnat på alla med fibro som bara gnäller. Det gör fruktansvärt ont och man är trött mm, men saken blir inte bättre av att tala om det för alla. Man får göra det bästa av situationen och lära sig leva på ett sätt som passar en själv. För det behöver inte alla i ens omgivning höra gnället hela tiden.

Själv klarar jag mig genom att fokusera på mina intressen. Min familj och hundar. Hundarna måste man gå med och det är bara bra . Att röra på sig behövs. Sambon är undebar sköter mycket av hushålls bestyren , det innebär ju att jag kan ägna mer energi åt familjen.
Positiv attityd klarar man sig också på en bit. Vissa dagar tar man i för mycket med vetskapen att man får lida för det, men för psykets skull måste jag göra det så man mår bra psykiskt. Mitt måtto är inget är omöjligt bara lite mera svårt ibland.

2 kommentarer:

 1. När man har fibros så får man allt gnälla då denna hemska sjukdom är fruktansvärd. Har inte det själv, inte vad jag vet fast jag ofta får värk som flyttar sig mystiskt för och helt plötsligt försvinna, hm Men däremot har min mor det.

  Jätte härligt bild på er men, har du fler hundar, det visste man inte här?

  Hoppas helgen blir mysig trotts fibros eländes. Kramiz

  SvaraRadera
 2. Ja du kan nog ha rätt i det du säger men är man dålig o har ont kanske det är ok o få det ur sig också, sen handlar det väl mycket om att acceptera sin situation o sitt liv o det är inte alltid så lätt med sjukdomar att låta de ta över sitt liv är nog lätt...
  lång mening blev det hihi
  har själv som du vet jobbigt varje dag med den där skiten jag fick i augusti o vissa dagar är jag glad o då går det bra men vissa dagar räcker det med mycket lite motstånd för att jag ska bli ledsen o arg inge roligt men jag tror du vet vad jag menar o det är skönt o ha folk om kring sig som bryr sig o peppar för de behövs kan jag lova

  SvaraRadera