Sommar

Sommar

söndag 8 januari 2012

Spelade dåligt
Då har det hänt , det som verkligen belyser problemet med att föräldrar kräver för mycket av sina idrottande barn.

Ursinnig pappa lämnar sin son kvar efter innebandy matchen i Uppsala. Detta pga att pojken spelat dåligt. Pojken får stå där i -8 utan ytterkläder. Tur nog kommer en annan man och tar hand om pojken. Han ringer pappan som bara slänger på i örat på honom efter att han sagt att pojken spelade för dåligt.

Hur kan man lämna ett litet barn på det sättet. Något jag även tycker är hemskt i detta är att polisen kör hem pojkstackarn. Vad händer hemma i detta läget . De föräldrarna skulle absolut inte fått hem sonen.

Det här belyser problemet med föräldrar som kräver för mycket av barnen. Man hör så ofta människor berätta vad deras barn gör. När dessa föräldrar berättar hur aktiva och duktiga deras barn är kan jag bli så ledsen.

För ofta ser man hur trötta dessa barn är, orkar inte hänga med i skolan riktigt. Ofta har jag fått kommentarer om att vi verkar ha det så mysigt i vår familj för Melissa får göra det hon vill och inte behöver ägna sig åt olika fysiska aktiviteter hela tiden (detta av barnen alltså)

Hur ofta hör man inte hur föräldrar gapar och skriker på sina barn i olika idrotter. Hur de skäller och säger att de är värdelösa, att för fan du kan bättre kom igen.

Dessa pojkar som egentligen vill få gå och lära sig exempelvis streetdance men inte får för pappan. Utan måste spela ishockey och fotboll. Dessa barn som blir överaktiverade och som slutprodukt inte kan ta det lugnt. Dessa barn som när de är ensamma med en blir så glad när man frågar om vi ska sätta oss o mysa i soffan och bara prata. De kryper upp intill en och lägger huvudet mot armen på en.

Man får hoppas att det för något gott med sig med denna pappa som lämnade sin stackars pojke kvar när han åkte hem till Stockholm . Att folk verkligen skärper sig och tar tag i detta problem.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/innebandy/article14179552.ab

http://www.unt.se/sport/pappan-som-lamnade-sonen-ar-polisanmald-1623833.aspx

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14184345.ab

12 kommentarer:

 1. Låter ju inte klokt, vill knappt tro att det är sant! När min äldsta, nu 21, spelade fotboll som liten så var han allt annat än engagerad utan var ganska okoncentrerad vilket inte störde mig och min dåvarande man men däremot flera andra pappor som inte tyckte att han skulle få vara med i laget. 7 år gammal! Är det verkligen på sånt blodigt allvar rean då? Ja, tyvärr för många föräldrar.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är så sjukt, så sjukt! :(

  SvaraRadera
 3. Ja Luzza e helt underbar med valpar och har alltid vart.
  Hon e ju van sen valp att man måste vara försiktig med chihuahuorna här hemma:D

  Ja spår e verkligen kul!
  Hoppas ni kommer igång med de.

  SvaraRadera
 4. Har bara en sak att säga: Spöstraff på öppen gata!

  SvaraRadera
 5. Man kanske borde återinföra skampålen utanför kyrkan? Den hade nog en viss avskräckande effekt på den tiden då man använde sig av den. Skulle nog ha det nu också!

  SvaraRadera
 6. Hej! Bra skrivet.
  Hörde att pappan är polisanmäld, med all rätt!
  Undrar vad mamman tycker om händelsen...
  "Idrott är en lek" var längesen men borde vara det på juniornivå och så lite mer: "må bästa laget vinna" mentalitet:-)

  SvaraRadera
 7. Ja är väl tyvärr så. Sjukt nog. Vissa föräldrar borde inte tillåtas att se sina barn spela. De blir som besatta.

  SvaraRadera
 8. Ja detta är så sjukt så jag har inga ord men ett skott i huvudet på pappan kanske vore på sin plats

  SvaraRadera
 9. Beklämmande
  Sport för många är hat,våld,

  SvaraRadera
 10. vuxna förebilder, fy för dessa idrottsgalningar

  SvaraRadera