Sommar

Sommar

torsdag 26 januari 2012

Endometrios eller mensvärk


Jag har lidit av endometrios sen mitten av 80-talet. 86 opererade jag bort en cysta på ena äggledaren som var stor som en grapefrukt. Det är en jobbig sjukdom som är väldigt smärtsam. Idagsläget lider jag inte så mycket av den. Läste en artikel i aftonbladet om en tjej som dött i denna sjukdom. Fruktansvärt att hon inte fått hjälp , när det finns hjälp att få.


Endometrios är en kronisk gynekologisk sjukdom då vävnad som liknar livmoderslemhinnan finns utanför livmodern. I Sverige har ungefär tio procent av kvinnor i fertil ålder sjukdomen. Om du har mycket ont vid mens, riklig mens, ont vid samlag och/eller ont när du kissar eller bajsar bör du kontakta husläkare eller gynekolog.

http://www.aftonbladet.se/halsa/article14269375.ab

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Hittade ditt inlägg idag när jag sökte på annat. Vi har några kunder som med hjälp av en liten knapp i trosas som heter Mn8 har fått lindring och vi söker testpersoner. Ring gärna om du vill veta mer.

  www.mn8.se

  Hälsningar
  Lotte, Octean 031-14 98 40

  SvaraRadera
 2. Hittade hit via Blogginläggssidan på FB, så du vet varifrån jag kommer hehe

  Har själv haft just endometrios tillsammans med myomer, fick en äggstock bortsprängd tror det var 1998 av just en endometrios som växte extremt snabbt. Tog bort livmodern efter många och jobbiga år med dessa båda åkommor där till slut ingen medicin hjälpte (ena tog bort tillväxten av en sort och gav näring till att växa till den andra sorten, ohållbar situation med andra ord). Hoppas de finner mer svar på frågorna hur lindra och hjälpa dem som har dessa åkommor, att forskningen leder framåt så att säga.

  Hoppas din onsdag varit bra o fortsätter så :-D

  SvaraRadera