Sommar

Sommar

tisdag 11 oktober 2011

F-16s Sadelmakare


Matts jobbade på F-16 mellan 1989 -2003 där han hade hand om säkerheten och reparationer på flygdräkterna.

Ibland blev det lite jobbigt för Matts eftersom han är väldigt pryd. Första gången tv-4 Madeleine Westin kom och skulle testa sin dräkt fick Matts arbetsledare hjälpa henne.

De fick nämligen klä av sig och dra på dräkten för att testa om den var vatten tät. Detta gjordes i ett stort kar med kallt vatten. Men Matts kunde inte vara kvar i rummet när hon bytte om för det var pinsamt. Inte lätt och vara pryd i en väldigt mansdominerad värld =) Han blev ordentligt retad av arbetskamraterna för denna incident.

Han kunde bli envis också.

Som den gången en högt uppsatt officer kom och skulle testa sin dräkt. Denna man var alltid störig och smått otrevlig. Den här gången fick han gå ner och lägga sig i karet och det visade sig att dräkten inte var tät. Karln började klaga att det var kallt och vått, men Matts tvingade honom ligga kvar för att han skulle se om det var fler ställen som tog in vatten ;P Noggrannhet var A och O sen att det var den stöddiga som råkade ut för det var ett +

Han fick även andra uppdrag där. När de kom på att de hade en sadelmakare anställd så kom förmannen för hundstallet och behövde hjälp. Han behövde selar som var bra . Matts ritade och sydde upp en ny sele som han sen fick göra fler stycken av. Bara det att killen nu säljer den i affärer som sin sele.

Han blev utkörd på flygbanorna med symaskinen. Där fick han reparera skyddsnäten som stoppar planen vid behov . Såg lite galet ut med en karl på banan vid en symaskin.

1 kommentar:

  1. Verkar ändå som det var en intressant o viktig uppgift, jobbigt det där med prydheten kanske men alla har vi våra sidor :)

    SvaraRadera