Sommar
fredag 8 juni 2012
Devils foodcake
Något vi brukar göra är Devils foodcake. Så himla gott med en riktig chokladtårta.
Men det är inte alltid man lyckas. Vi hade kämpat och bakat en Devils foocake för en gammal jobbarkompis skulle komma på besök. Jag hade inte träffat henne på länge.
Hon kommer och med sig hade hon sin schäfer Devil. Han och Magic tillbringade tiden med att leka ute i trädgården. Vi tar kaffe och skär upp första biten Devils foodcake, men inser att den är på tok för torr så den kan vi inte äta.
Ställer ut den på farstutrappan för att slänga senare. När Helen kommer ut upptäcker vi Devil ätandes de absolut sista smulorna av Devils foodcake =) Vi tänkte ju inte på honom när vi ställde ut tårtan och Magic tog aldrig något.
Dagen efter ringer hon och talar om att hennes karl är på sjukhuset för han har brytit benet. Jag frågar vad som hänt och hon berättar.
På nattten hade Devil blivit dålig av att han ätit upp hela Devils foodcake tårtan och behövt ut. Karlen hennes går ut med honom , men halkar på trappan och ramlar så illa att han bryter benet. Hon får hjälpa honom till bilen och köra honom till sjukan. Han fick ha gipsat ben i 6 veckor. Så där kan man snacka om Devils foodcake.
Ingredienser
200gsmör
3dlljust muscovadosocker
1dlljus sirap
4stägg
3dlmjölk
5dlmjöl
1.5dlkakao av god kvalitet
3tskbakpulver
1tskvaniljsocker
1tskmalen ingefära
1stnypa salt
200gmörk choklad
Choklad glasyr:3dlvispgrädde
250gmörk kvalitets choklad 70 %
1tsksmör
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
2. Vispa smör och socker och sirap krämigt.
3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
10. Choklad glasyr:
11. Koka upp grädden och tag av den från värmen.
12. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden.
13. Lägg första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten (även denna upp och ned).
14. Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
MUMS! Känner doften här :)
SvaraRaderaHa en fin fin lördag fina du ♥
Vågar attan baka en sån kaka om det ska bli sådan olycka den för med sig :)
SvaraRaderaPassande namn på kakan... Den ser dock såå god ut!:-D
SvaraRaderaKraam Izabell