Sommar

Sommar

söndag 24 juni 2012

Slutet för uppcon

Då har det gått 1 vecka sen uppcon och allt har lagt sig lite.

Men faktum är att det var ett sorgset uppcon blandat med glädje. Efter 10 år så kan eller orkar inte eldsjälarna fortsätta. Vilket i sig är naturligt då det blivit så stort och de blivit äldre med "vanliga jobb" .

Synd när något så bra inte fortsätter. Som förälder tycker jag det är helt fantastiskt med något som är helt alkohol och drogfritt. Jag behöver inte oroa mig för vad som händer. Tänk en fest med över fyratusen ungdomar och alla är nyktra, dessutom kramas och bara sprider glädje.

Förstår inte varför inte stat och kommun går in och bidrar med löner och kulturbidrag så att ett så stort evenemang kan leva vidare. I mitt tycke skulle det väl vara något att sträva efter . Istället för att ge bidrag till festplatser där det faktiskt inte är alkoholfritt.

Nej shame on you.

Uppcon fakta

FAKTA

4 000 besökare väntas i helgen
Uppcon är Sveriges största evenemang inriktat på östasiatisk populärkultur. I år väntas 4 000 besökare till Konserthuset under festivaldagarna fredag till söndag.
På programmet står bland annat tv-spelstävlingar, en gigantisk pärlplatta, cosplay (fantasifulla kostymer), speedmeeting, lajvtetris, lektioner i japanska, teckningstävling, cosplayschack, cupcakeworkshop, danstävlingar, filmvisningar, disko, modevisningar, origami, fotojakt, teckningslektioner, perukstyling, sudokutävling, samt uppträdanden av visual kei-bandet Screw, Dj Kaya, sångerskan Jun Elding samt det extravaganta rockbandet M.

http://arbetarbladet.se/noje/1.4832716-pa-uppcon-gar-drommar-i-uppfyllelse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar