Sommar

Sommar

måndag 30 maj 2011

Vår monark


Jag tycker faktiskt denna hetsjakt mot vår kung gått för långt.

Inte bara skadar de hans familj med anklagelserna utan även Sverige. Kungen är den största pr- man för Sverige och det förstör vi nu medvetet med dessa rykten.

Sen att media väljer att göra på detta sätt baserat på vad kriminella säger sig veta. Nej bedrövligt.

Kungen har nu kommenterat vissa saker . Ni kommer till intervjun här .

Alla har rätt till sin åsikt men jag tycker vi förstör något fint med denna hetskampanj.

4 kommentarer:

 1. Jag kan inte göra annat än att hålla med dig. Vi ska vara tacksamma för att vi har så bra människor som våra kungligheter, som representerar vårat land på ett mycket föredömligt sätt. Och inte ta kål på det/dem. De borde skämmas journalisterna som bara öser ur sig en massa om detta och inte visar upp sitt påstådda material för hovet.
  Hovet har ju bett om att få ta del av matrealet för att kunna kommentera det.
  Nej jag tycker detta är skandal av tidningarna och man mår illa av deras framfart i detta.
  //KB

  SvaraRadera
 2. Det är naturligtvis helt fel av Aftonbladet, Expressen GT SvD och Dn samt alla etersända nyhetsmedia att skriva något annat än sockersöta osanningar om kungahuset. Hur bra dessa människor än är vilket jag inte vill ifrågasätta, det gör redan tillräckligt många så är det helt fel debatt som förs.Det är inte kungahusets innevånare eller Slotten som bör stå i rampljuset. Det som verkligen ska debatteras är vårt märkliga behov i en sk demokrati av att ha ett ämbäte som står höjt över all tvivel och som ska innhas av en släkt och ärvas i stället för att vi alla röstberättigade medborgare får var med och rösta fram nästa statschef. Och för mej är det även så att han eller hon lika gärna får kosta lika mycket eller mer och bo i Det fd Kungliga Slottet om så passar. Republik nu - (annars kan vi ju lika gärna övergå till full diktatur). Puts&Kråm

  SvaraRadera
 3. I mina ögon känns det som att media borde ha annat att göra än att bedriva hetsjakt på kungen! Så förbannat barnsligt egentligen att det liknar inget alls. Kungen är en vanlig människa som oss andra. Jag tröttade efter en dag med allt skriveri om honom och läste inte en rad till!

  SvaraRadera
 4. Ja, nog för att jag tror kungen kan ha gjort både det ena och det andra, och det är såklart inte bra om man är kung. - Men som du skriver så gör denna hetsjakt inte att något gott alls kommer ur det.
  Det skadar Sverige, och även de som vill ha bort monarkin borde inse det.
  Kungafamiljen är människor precis som alla oss andra.
  Alla människor gör fel ibland, och jag kan väl inte med ord beskriva hur glad jag är att jag inte är kunglig själv, så påpassade som de är.
  Men jag tycker ju vi ska vara rädda om vår monarki, och jag är bara såååå trött på hela den här cirkusen.

  SvaraRadera