Sommar

Sommar

måndag 2 augusti 2010

Cosplay meuwcon

Cosplay och Meuwcon är 2 ord jag inte visste vad det innebar för någonting i vintras. Men nu ska Melissa till Stockholm på Meuwcon. Alltså ett konvent inriktat på Japansk kultur. Hon ska även cosplaya, vilket då är att klä ut sig till ( i hennes fall) en animerad figur ofta från någon japansk serie.

Hon skulle fått gått på konventet på Fyrishov i våras, men jag sumpade det genom att beställa biljetter för sent. Bara sätta igång och söka fler och det finns alltså ett som ska pågå 13-15augusti , skyndade mig att beställa biljetter dit och det gick bra. Det var i januari vi beställde sen dess har det rullat på.Hjälp vilka förberedelser det har varit. Fortfarande är. Först och främst måste hon ju bestämma vem hon skulle vara. När det var klart måste peruken beställas, mönster på kläderna sökas( google är bra), tyg köpas , kläder sys mm.Matts och Melissa har tillbringat många dagar på semestern till att sy hennes kläder. Melissa är ju väldigt bestämd så jag tror faktiskt att Matts inte kunnat göra på sitt sätt som han är van med utan fått lyda henne i detta fall. Tur hon har honom för skulle jag hjälpt henne hade det blivit katastrof, vet inte hur symaskinen fungerar ens.

Nu är dräkten klar, vi väntar på peruken och strumpor ska inhandlas.


Sen ska alltså jag hålla mig lugn och inte vara orolig en hel helg med Melissa på fryshuset en hel helg. Hallå tror inte det funkar. Men eftersom Melissa är en vettig tjej beställde jag plats i sovsalen åt tjejerna så de ska verkligen vara ensamma i Stockholm utan mig en hel helg.

Det viktiga är att det blir en upplevelse för henne som hon minns länge :-)

2 kommentarer:

 1. Och peruken kom samtidigt som jag skrev inlägget ;-)

  SvaraRadera
 2. Det går säkert alldeles utmärkt !
  Jag skickades ju till England när jag bara var 13, och det var inte några problem.
  Jag skötte mig, och det gör alldeles säkert hon också. :)
  Vilken kul grej !

  SvaraRadera