Sommar

Sommar

måndag 16 augusti 2010

MeuwCon Helg


Vilken helg. Upp tidigt i fredags så vi skulle komma iväg vettigt. Alla rätt nervösa men vi kom iväg utan större problem.
När vi kom till Stockholm åkte vi direkt till sovsalarna , men där var det kaos så inget bagage kunde lämnas där. Mig mötte dom med kommentaren JA du är mamman , när jag frågade när ,var hur jag skulle hjälpa till.


Direkt till konventet med all packning. Vilken syn när vi kom till fryshuset. Vet inte hur många människor utklädda till olika anime figur det var som stod i kö.Lämnade tjejerna där och åkte tillbaks till sovsalarna för att hjälpa till.
Jag tillbringade fredags eftermiddagen med att göra i ordning sovsalar och märka upp och lasta in bagaget för deltagarna.

Men 7-tiden åkte vi funktionärer in till konventet och åt. Vilken stämning när man kom dit. Cosplayare överallt. Alla glada, dansande och hade allmänt roligt. Utan sprit och droger. På innergården spelade de musik och kanske 100talet cosplayare som dansade tillsammans. Andra var inomhus för olika aktiviteter.

Själv åkte jag tillbaks till sovsalarna vid 8 igen för att ta emot de som skulle ha sitt bagage och hitta till sina sovsalar.Jobbade till halv 3 för att sen lägga mig på ett hårt golv och försöka sova till 6.(gick inte så bra att sova)


Dan efter åkte vi tillsammans in vi 8 på morgonen. Melissa och Beatrice sprudlade av glädje. Melissa skulle fotas för cosplay tävlingen som hon skulle vara med i.

Konventet var större än jag förväntat mig, ca 1500 cosplayande ungdomar. Det roligaste var att de umgicks som det var ett stort kompisgäng, alla var tillsammans med alla. Det kramades och skrattades och bara levde livet.

Mycket att titta på och uppleva. Man kunde lära sig vika origami, hur man klädde på sig en kimono. De spelade stora spel användande cosplayarna som spelpjäser. De hade försäljning av mycket inom anime.

På eftermiddagen gick Melissa iväg för genrepet inför cosplagalan. Vi andra ställde oss i kö vid 5 för att komma in på galan. Kötiden blev faktiskt jobbig då det inte fanns fläktar inomhus. Men det sprang runt funktionärer och delade ut vatten och is till oss. Melissa berättade att de stått i en korridor i fler timmar och väntat och även där hade problem med värmen vissa kollapsade av värmeslag.

Galan var pampig. Det var otroligt vilka dräkter dessa ungdomar syr och tillverkar. Många av dom går på designskola . Stämningen var på topp .Melissa var med bland de första cosplaytävlande så henne såg vi innan paus. Roligt att höra jublet när de såg var och av de tävlande . Alla kände ju igen karaktärerna från olika spel, filmer mm. (utom jag ). Melissa var Hatsune Miku och det var en känd karaktär.

I pausen gick jag ut till Melissa för de kunde inte gå in så vi gick ner till innergården. Där kom några cosplayare och drog med sig Melissa in i massan och dansade.Vilken stämning tyvärr hade jag inget batteri kvar i videon för att filma . Jag hade roligt bara av stå vid sidan och titta på gick upp o satte mig på balkongen.

Sen kom Melissa med nya vänner och vi gick för att höra vilka 10 som gått vidare. Melissa kom inte med där men det gjorde inget hon hade kul bara av att va med och springa på röda mattan och stå på scenen.

Sen åkte vi tillbaks till sovsalarna , jag skulle jobba och Melissa o Bea satte sig där på kafet och umgicks med nya vänner. Vi hade en vaken avdelning där alla kunde hänga, spela spel ,fika eller bara umgås.

Efter ca 2timmars sömn så åkte vi tillbaks till konventet på söndagen . Vi var där några timmar innan vi åkte hem till Månkarbo.

Då var det en väldigt trött mamma. (och tjej). Hade världens helg hur kul som helst. Fler föräldrar skulle va med och uppleva såna här saker med sina ungdomar.

Jag jobbade med ett gäng 20 åriga killar men vi hade jätteroligt ihop. Skämtade, jäklades och hade kul. Man behöver inte va mossig bara för att man är mamma.

Melissa planerar inför nästa konvent så det gav mersmak. Men det är bara roligt.

4 kommentarer:

 1. VILKEN HELG !!!!
  Vad kul de måste ha haft, men hjälp, vad trötta ni måste vara nu !

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk helg ni måste haft. Vi som åkte hem efter fredagen (Felicia och Jag) var ganska trötta efter bara 1 eftermiddag :) Men vilken atmosfär och underbara ungdomar!!! Man är ju inte äldre än man känner sig, eller hur Nette?

  Kärlek från Felicia och Helena

  SvaraRadera
 3. Jag kände inte igen en enda...men om de var fotbollsspelare så kanske jag kunde pekat ut nån ;)
  Ni ser ut att ha haft skitskoj!!

  SvaraRadera
 4. jag tror ärligt att det inte fans någon som gillade fotboll där :)

  SvaraRadera