Sommar

Sommar

lördag 24 april 2010

Lugn och ro

Vad skönt det är när allt är lugnt och stilla.
Vaknade redan 7 imorse, tyckte väl igentligen inte att jag hade nå uppe och göra då. Men jag kan inte ligga kvar bara för den sakens skull.

Nu är det mitt på dagen och matts sitter vid ena datorn, jag vid den andra och Melissa och hundarna sover. Puma (gammelkatten ) sitter vid mina fötter och jamar. Han är lite gramse för han bara fått torrfoder ett tag nu. Han anser inte det vara föda för en katt som han.

Puma påminner faktiskt om katten Gustaf, allmänt loj, hungrig och tycker att jag bara finns på denna jord för hans skull. Det har ingen betydelse om klockan är 4 på natten, blir Puma hungrig så kommer han och stångar mig i ansiktet tills jag vaknar. Katter är väldigt hårda när de smäller till en på kindbenen. Men jag går faktiskt inte upp. Då kan han sitta på mitt bröst 10 minuter och bara jama, man gör klokast i att låtsas sova då ger han upp till slut.

Matts och Puma kommer inte speciellt bra överens, händer alltid något om jag är borta.

Förra sommaren var jag hos en kompis 1 vecka , andra dagen när jag pratade med Matts berättade han att han blivit osams med Puma mitt i natten. Puma försökte väcka Matts, när inte det gick klev han ut genom fönstret (de är innekatter) naturligtvis ramlade han ner. Matts vaknar går ut där mitt i natten och försöker få in katten. Lyckas till slut men skäller på katten hela vägen in. På morgonen hade Puma kissat på Matts shorts. Matts blir ändå argare på Puma och stänger in honom på toaletten. Så när vi pratar är katten på toaletten.

Jag förstår genast vad det kommer leda till, Puma är nämligen rätt småsint av sig, Säger åt Matts att han kommer hämnas på dig. Matts tror inte på mig men släpper ut Puma från toaletten. Dagen efter ringer Matts fly förbannad, jag frågar vad det är och han svarar: kattjäkeln pissade ner min t-shirt i natt så nu är han instängd igen.
Kan bara leda till mer trubbel när Matts släpper ut honom men han tror ju inte på mig så . Upp till honom.

Dagen efter har katten gått i hans väska, dags för mig att åka hem inser jag.
Hämnden var ljuv för Puma men inte för Matts.

Puma har aldrig gjort något liknade mot mig eller Melissa bara mot Matts.

1 kommentar:

  1. De är ena riktiga filurer !
    Matts borde nog försöka sluta fred med Puma istället, för katterna brukar alltid dra det längsta strået... :D

    SvaraRadera