Sommar

Sommar

fredag 10 december 2010

Lärare fick sparken

Vad händer i vårt samhälle.

Elever får uppföra sig hur dom vill, svära,vara stöddiga och förstöra hela lektioner. Utan att läraren kan göra någonting.

När en elev är rent ut sagt är för jävlig får inte läraren ta tag i eleven och få ut honom från skolsalen. Detta fast eleven förstör för resterande i klassen.

Tycker det gått för långt i skolorna. Det värsta är att om en lärare gör något får han genast en upprörd förälder som skriker och gapar. Som sannolikt inte klarar av att fostra barnet själv (hårddraget) utan barnet får göra vad den vill.

Sen när det händer något får läraren sparken och barnet har givetvis någon bokstavskombination.

Vet att det är svårt med dessa bokstavssjukdomar, men även där har det gått för långt. Barn och föräldrar gömmer sig bakom det många gånger och slipper undan bara för det. Barnen är inte dummare än att dom vet vad dom kan komma undan med : Dom har ju AD/HD eller något liknande så dom kan inte rå för vad dom gör.

Nej beundrar alla dessa lärare som står ut trots allt och klarar av dessa barn och föräldrar som gömmer sig bakom bokstavskombinationerna.

Sen vet jag att dessa barn har det jobbigt, men det har även dom i deras omgivning och dom får ingen hjälp.

4 kommentarer:

 1. Oj vad jag håller med dig här. Det är helt sjukt. Det värsta, tycker jag, är nästan föräldrarna. Jag menar, de är ju vuxna och borde föregå med gott exempel, ser man dessa föräldrar så får man lite mer förståelse varför ungarna är som de är. De här dumheterna med att "det går inte att uppfostra ett barn med diagnos" är ju ren och skär bullshit!! Jag känner en kille med kraftig adhd + asperger och han är nästan som vilken annan som helst men så har han också fått en rätt tuff uppfostran. Sedan ser man föräldrar som urskuldrar sig med " Jamen, ni vet ju hur han/hon är"... Det kryper i mig...
  Jag hade en gång en dröm att bli lärare. Idag är jag glad för att den drömmen inte blev verklighet. Precis som du så beundrar jag dem, de har det inte lätt och inte lär det väl bli bättre heller...

  SvaraRadera
 2. Håller med dig (Och June) till 100%.
  HUR ska de här barnen, som har det svårt ändå, förstå vad som gäller om gränserna bara flyter?
  Att ha förståelse för att de inte alltid är ansvariga för vad de gör är viktigt, men lika viktigt är att berätta var skåpet ska stå.-Och få markera det också.

  SvaraRadera
 3. Bra inlägg Nettan, så sant :)

  SvaraRadera
 4. Hörde på radion för några veckor sedan om en man som stod i Ica-kön. Bakom honom stod en mamma med ett litet barn. Barnet stod hela tiden och körde in vagnen i mannen, det gjorde ju ont mot vristerna. Mannen bad flera ggr barnet att sluta, mamman sa ingenting. Till slut bad han mamman att säga till barnet och fick till svar: "Vadå, hon gör väl som hon vill!"
  Då tog mannen ett mjölkpaket ur sin kundvagn, öppnade paketet och hällde innehållet över mamman med kommentaren "Jag gör väl som jag vill."
  Det tyckte jag var störtskönt gjort av mannen. Samtidigt blir jag lite rädd, är det så här ungarna uppfostras? Är det så konstigt isf att skolan ser ut som den gör idag? Skulle inte förvåna mig om detta barn i framtiden får en diagnos som de sedan kan "skylla" på. =(
  /June på www.junebacken.se

  SvaraRadera