Sommar

Sommar

tisdag 8 november 2011

Reino Lindansare på slak lina


Ända sedan jag var liten har jag varit fascinerad av cirkus, antagligen för att pappa jobbade på cirkus när han var ung. När någon cirkus kom till byn så gick vi oftast för pappa kände i regel någon där, antingen ägarna eller artist.

Min bror är döpt efter en god vän till mina föräldrar som uppträdde som lindansare på slak lina, han uppträdde även med en balansakt med svärd. Han jobbade på samma cirkus de var på när mamma blev gravid med bror min.

I alla år Reino och Elsye har uppträtt i närheten av vårt hem har de hälsat på hemma. Har något minne av att de var på Furuvik nästan varje sommar och uppträdde då var vi naturligtvis dit och tittade .

Han var helt fantastisk, tänk er att få se en man som närmade sig 80 stå på en hand och sen gå ner liggande fortfarande på en hand. Minns hur han gjorde det hemma vid poolen , min pappa som faktiskt alltid varit stark blev lätt psykad av hur vig och fräsch han fortfarande var . Kanske det var lite av baktanken att reta far min =) Inte många som har den styrkan vid 20 år ens.

Fick besked av min mamma att Reino dog för några dagar sedan och det känns så sorgligt. Han fyllde 90år den 3nov och dog den 7 nov. Pappa hade ringt idag och pratade med Elsye som berättade det sorgliga.

En svensk cirkuslegend har nu somnat , men jag och många med mig kommer att minnas honom länge. Sänder en tanke till Elsye som nu blev ensam efter ett långt liv tillsammans.


http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/1.1421912-cirkusveteranen-reino-har-avlidit

4 kommentarer:

 1. OOOOOOO,,, så längesen,,, vad jag minns,, att Reino fått sitt namn efter en lindansare minns jag,, att ni var "cirkussläkt" minns jag,, de va lite mäsrkvärdigt de i lilla Tärnsjö,, ja va nog lite avundsjuk,,
  Tänk va mycke roligt vi haft Nette,, vid nämnda pool bla,, mycket BMW åka,, köttsoppa med klimp, åt jag första gången hos er,,
  Sov över på madrass i ditt rum,, våga inte gå upp o kissa,,de var ju hundar överallt,,

  De va tider de,,/kram kram

  SvaraRadera
 2. Ja det är tråkigt när det blir så men vid den åldern kanske ändå väntat sänder här mina tankar

  SvaraRadera
 3. Trist :(

  Gillade också cirkus när jag var liten men sällan man fick tillfälle att gå!

  SvaraRadera
 4. Otroligt vilken kontroll en del har på sina kroppar! Förstår att Stig blev lite avundsjuk på den där Reino, när han hade sån styrka och koordinationsförmåga kvar i så höga år också.
  När jag var ung läste jag Bonnie-böckerna.
  I en sån tog hon och kompisen anställning på cirkus.
  Jag kan bli bräddansös sade Bonnie, när de sökte jobb. Balansera på en bred bräda. :D
  Det är ungefär vad jag skulle kunna klara av också, men då ska den vara bred... ;)

  SvaraRadera