Sommar

Sommar

söndag 13 mars 2011

Tänkvärd filmTrots att större delen av världen har blivit varmare, förblir delar av södra halvklotet kalla – lustigt nog på grund av ett enormt hål i ozonlagret. Nya rön tyder på att alla försök att stänga hålet faktiskt ökar uppvärmningen av halvklotet.

Det beror på att det i årtionden har förekommit mer vita sommarmoln, som bildats på grund av hålet och som reflekterar solens strålar – och därmed fungerar som en sköld mot global uppvärmning.
Molnen löses upp i takt med att ozonlagret repareras, och det leder till en snabbare temperaturhöjning än väntat, säger Ken Carslaw vid University of Leeds i England.Det internationella förbudet mot CFC-gaser, som gör ozonlagret tunnare, stoppade förstörelsen av ozonhålet. Läkningsprocessen är dock långsam. Sedan 1980-talet har förändringar i den övre atmosfären intensifierat de cirkumpolära vindar som härskar i Antarktis.
(fakta taget ur National geographic)

Så man känner faktiskt att det är viktigt att stoppa miljöförstörelsen så mycket man kan. Inte bara tänka att det jag gör eller inte gör har ingen betydelse. För om alla tänker till så har det STOR betydelse.

4 kommentarer:

 1. Om alla gör lite, så blir det mycket.
  Varje liten sak man ändrar på i sitt beteende gör skillnad.

  SvaraRadera
 2. Håller verkligen med om att man måste göra allt man kan för och förbättra och skydda vår moderjord. Enda vi har och enda som vi kan bo på! Här blir man galen på vissa som envisas med att stå på tomgång i upp till en halvtimme ibland. Säger då till dom att det inte gör någon nytta, tvärtom. Men vad får man till svar… Huvudskakningar som om det vore jag som var den största idioten och sköt du ditt så sköter jag mitt, grr.

  Denna film måste han här bara se. Älskar filmer som handlar om framtiden och ju värre desto bättre då kanske några hajar till och ändrar sina livsvanor. Här badar man inte längre då man slängt ut karet. Diskar inte med rinnande vatten i onödan. Sopsorterar och handlar inte i onödan, bara till vovven sin när det behövs. Har även slutat med hårsprej och smink som är framställda på djurtester m.m. Ja, listan kan göras lång och en del vänner säger… du ska alltid överdriva. Men det tycker jag verkligen inte själv.

  Å så snäll man du har. Har tidigare haft häst en Angloarab och då hade man verkligen behövt känna en bra sadelmakare då vår sadel gick sönder och billigt var det inte må jag säga, hu.

  Tack för film tipset och ha en skön kväll.

  SvaraRadera
 3. Ja men visst är det så. Om ALLA gör sin del blir det bättre. Men tyvärr verkar tankesättet mer vara: Nej ingen annan gör därför skiter jag i det. Om alla sluta tänka så skulle det göra enorm skillnad det är jag övertygad om!

  SvaraRadera
 4. Igår beställdes denna film här och nu längtas det till i morgon då den dimper ner i lådan ;)

  Ha en fin måndag. Kramiz

  SvaraRadera