Sommar

Sommar

lördag 5 juni 2010

Kognitiv träning


Har haft tandvärk över 1½ vecka. Verkligen tandvärk, så ont att jag legat och gråtit som ett litet barn. Fått väldigt bra råd , sök tandläkare. Det vet jag också att man ska , bara 2 stora problem inga pengar och tandläkar rädsla.

Men efter att inte sovit ordentligt på 5 nätter så ringde jag tandläkaren i måndags, fick en akut tid.Hade så ont att tandläkar rädslan var tvungen att övervinnas. Fick en tid och åkte dit.

Tandläkaren väldigt förstående angående rädslan men inte att jag väntat så länge. Satte igång tog bilder lite suddigt vilken tand det var men bestämde sig för näst sista tanden. La första bedövningen sen började han, men det gick inte gjorde för ont. Dit med 2 bedövningar till innan den tog. Lagade tanden och jag åkte hem.


Passade på medan jag hade bedövning , la mig och sov. Vaknade av att nån körde elnålar genom hela tanden. Trodde det berodde på att han varit där och grötat. Men icke , återigen en natt med riktigt svårt att sova.

Direkt på tisdagmorgon ringde jag igen fick en ny tid samma dag. Ny tandläkare. Kommer dit och han sitter 10 minuter och tittar på bilderna. Visar sig att han inte är övertygad omm att det är rätt tand som lagats. HAHA.

Men för att vara på den säkra tiden öppnar han den igen och dödar tanden. Nu får vi hoppas att det är den tanden du har problem med säger han. TACK FÖR DET DU.

Passar återigen på att sova medan jag har bedövning. Vaknar och vill helst vråla rätt ut. FORTFARANDE ONT. Alltså var det den andra tanden.

Onsdagsmorgon ett nytt samtal till tandis, ny tid. Får även denna gång ny tandläkare, 3 besök ,3 tandläkare. Han sätter igång med nästa tand. Lagar tanden och jag får åka hem. Sover och gissa vad, vaknar av det gör ont. Dock inte fullt lika men ändå så pass att man nästan känner för att döda någon.

Torsdag har de inga tider för det visar sig att alla tandläkare utom blivit sjuka, bara att vänta till fredag.

Fredag kommer och jag får en ny tid på eftermiddagen.Får tandläkare nr 2 vilken jag även listat mig hos för jag litade på honom. Han tog det lugnt när han visste att jag är rädd för tandläkare.


Han slipar ner tanden så jag ska kunna bita ihop för det är allt som går just då. Förklarar att bägge tänderna är inflammerade så om det blir värre igen eller om jag får feber måste jag tillbaks direkt. Blev lite bättre när det inte blir tryck på den så fort jag biter ihop. Men inatt har jag inte kunnat sova igen alldeles för ont. Vet inte om det är inflammationen som blir värre.

Tanden ska rensas ur men det fanns ingen tid igår, så jag antar att det bara är att ringa igen på måndag igen för det här går inte.

Snacka om kognitiv behandling av tandläkar rädsla.Men inget jag rekommenderar.

2 kommentarer:

 1. vET ATT DET INTE HJÄLPER DITT ONDA men gud vad jag tycker synd om DIG NETTE FY DET e inte kul att hamna i sådan sits........
  Önskar jag hade ett troll spö o var en fe som kunde råda bot.......
  kramar om o tröstar
  Mia

  SvaraRadera
 2. Åh, vad jag lider med dig !
  Hoppas nu det ger med sig, så du får någon ordning på detta helvete !

  SvaraRadera