Sommar

Sommar

fredag 14 juli 2017

Bröstcancer Jäklar också

Nu var det över två år sedan jag skrev något inlägg men känner att jag behöver skriva av mig .

Hänt mycket detta år redan och nu detta - bröstcancer. Själva ordet är olycksbådande och man förknippar det ju oftast med riktigt svårt sjuk.

Denna vår började med svåra blödningar och problem från ändtarmen. Efter lång tid sökte jag hjälp och blev kallad på en rektoskopi, där upptäcktes vissa förändringar så hem med medicin , för en ytterligare undersökning några månader senare då man hoppades att det inte skulle vara så inflammerat längre så det skulle synas bättre och man skulle kunna ta en biopsi. 

Men ack nej så lätt kommer jag inte undan. Tarmen svårt irriterad fortfarande på återbesöket så remiss till kirurgen i Enköping så de skulle gå in direkt och ta prover. Kallelse kom med en väntetid på 3 månader. 

Under tiden börjar jag få väldigt ont i mitt högra bröst, till slut efter påtryckning av vänner beställde jag en läkartid. Detta var ca 2 veckor sedan. Där blir jag snabbt remitterad till en mammografi. Fick tid förra måndagen.  Mammografi utfördes och ultraljud. Efter att tittat på resultaten kommer läkaren in till mig och talar om att de måste göra en biopsi. Härligt , jag som är nål rädd :P  Men bara att gilla läget. En tunn nåls biopsi i lymfan och grov nåls biopsi i bröstet.

Läkaren talar om att jag kommer bli kallad tillbaka antingen för operation då det gör så ont i bröstet eller om biopsin visar på cancer så för hur man då ska gå vidare. Igår var jag där på återbesöket. Fick besked att jag har svårartad cancertumör i bröstet men biopsin på lymfan var otydlig så där behövde de göra en grov nåls biopsi. Det gjorde de igår fick ta två prover.

Nu börjar behandlingen för att bli av med cancern. På måndag ska jag till onkologi mottagningen för planering av behandlingen. Ska ev operera bort ena lymfan innan de startar med cellgifts behandlingen. Fick förklarat att de börjar med cellgifterna först då tumören är så stor att de annars måste ta bort hela bröstet. Med cellgiftsbehandlingen hoppas de att tumören krymper så mycket att när de tar bort den och lymfkörtlarna så finns det tillräckligt kvar för att göra en bröstrekonstruktion.

Cellgiftsbehandlingen kommer startas om senast tre veckor. På måndag måste jag även höra mig för om förändringarna i tarmen hur de ska gå vidare där ( bara att hoppas att det inget är)  Känns faktiskt som det blev väl mycket nu.

Men nu är det bara att ta tag i allt och gå vidare. Är mest ledsen  för att jag inte kan åka på Chodsky träffen i Danmark som vi bokat in men detta är väl kanske viktigare haha  Måste ändå säga att det känns rätt bra fast det är så här. Min eviga optimism och positiva läggning gör att jag vet att jag klarar detta med. Sen att jag har tillfällen där jag bara gråter men så är det någonstans måste man antagligen lätta på trycket också.

5 kommentarer:

 1. Styrkekramar. Bra att du ventilerar vad som är på G. Faan att vi har så långt. Hoppas Du får stöttning hemikring. För om någon pallar trycket så är det Du. Även om man tycker att det var nog redan innan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet hur det är ordnar sig :) nu tar vi helgen här så får vi se vad de säger på måndag <3

   Radera
 2. Inte något kul besked att få alls.... Förstår att det är mycket gråt som vill ut nu...
  Men gråt när det behövs, och använd din fantastiska positiva energi, och optimism, att bygga upp dig inifrån. Hopp, tro och jävlar anamma är mer verksamt än någon medicin läkare kan skriva ut, och någon behandling som något sjukhus kan erbjuda.
  Du kommer att bli frisk! - För att du är du, och för att du är som du är.
  Massor med kryakramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mindre gråt än väntat , någon skur emellanåt. Klart det går bra för det vet jag haha

   Radera
 3. Gråt du, det hjälper. Såg din länk hos någon facebookfriend, minns vi vilken?
  Gråt hjälper, inte mot cancern, men mot allt annat, mot cancern har vi läkare, vården, internet och massa andra förståsigpåare.
  Gråten hjälper oss själva, det hjälper både oss och anhöriga, det hjälper helt enkelt, både gråten och ilskan.
  Jag hoppas att allt kommer att gå bra, det kommer att vara jobbigt, inte minst för anhöriga dom får dra det tyngsta lasset.
  Ta den här tiden som en paus, vi kommer tillbaka.

  Kramar // Från en numera "frisk"skriven från leukemi 1 månad sedan

  SvaraRadera