Sommar

Sommar

lördag 10 november 2012

Kvinnliga nycker
Måste bara få opponera mig lite. Idag läste jag ett blogginlägg av Fnulan  och kan inte rå för att jag inte anser att man kan (ska ) ge efter för humör vare sig det är pms, ägglossning eller graviditet eller vad man nu än vill skylla på.
Mycket beror helt enkelt på hur man är som människa. Vet att många blir förbannade nu men jag tycker så.
Har aldrig gett efter för humöret ( det har jag naturligtvis) men inte skyllt på att jag har mens eller vad det nu är. När jag var gravid så fick Matts frågan ofta om jag blivit nyckfull och jobbig och Matts fattade ingenting. Nej varför skulle hon bli det för, undrade han.
Visst mådde jag dåligt och blev på ett j-la humör emellanåt men det hände ju annars också, inte för att jag var gravid. Däremot blev jag himla känslig när jag fött henne och grät för saker jag kanske inte gråtit för innan. Men det berodde ju mera på att man fått andra känslor efter att fått en liten dotter. Att moderskärleken gjorde att man såg på orättvisor och grymhet på ett annat sätt. 

Nu har jag kommit i övergångsåldern( fast jag inte vill erkänna det) och haft en period av att jag gråtit mer än vanligt. Men vägrar sätta det på kontot hormoner. För sanningen är den att det för tillfället varit jäkligt jobbigt i våra liv och jag är trött.

6 kommentarer:

 1. Nja... men som du vet så överdriver jag det mesta ;)

  SvaraRadera
 2. Jag älskar att läsa Fnulans blogg.
  Hon är en skön människa.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig om att man inte ska ursäkta sitt beteende med att peka på vissa saker, samtidigt kan dock det finnas orsaker som ibland måste påtalas. :)

  SvaraRadera
 4. Jag håller med föregående skribent, han ovanför, samt ibland måste man styra sitt beteende...

  Kraam kraam

  SvaraRadera
 5. klart man inte ska skylla på saker men det kan vara en bidragande orsak till att man är si eller så man kan kanske använda vissa saker som en förklaring så inte andra tar åt sig t ex "jag har så ont därför jag är lite kinkig osv "

  SvaraRadera
 6. Ja jag har nog aldrig skyllt på Pms, har alltid varit känslig om någon blir högljud och börjat gråta, men det är en annan sak.
  Ha en trevlig vecka

  SvaraRadera