Sommar

Sommar

söndag 29 januari 2012

Steven Spielbergs War Horse



Jag har sett den igen och jag blev lika tagen denna gång med.


War Horse en film som handlar om en pojke och hans häst under 1:a världskriget.


Pappan i familjen kommer hem med ett fullblod när han skulle köpt en häst som kunde jobba på gården. Omgivningen skrattade åt honom då hästen inte skulle duga något till. Men pojken tränade hästen till saker ingen trott.



Tyvärr startar kriget och hästen blir en armehäst. Sen följer man hästen genom kriget och alla fasor som även hästarna fick vara med om. Pojken blir också inkallad efter några år. Då har hästen hamnat i Tyskarnas händer.


Nu skriver jag inte mer om denna i mitt tycke helt fantastiska film utan råder er att se den själva.
I länken kommer ni till deras trailer.

http://nettecarlsson.blogspot.com/2012/01/war-horse.html

Åter på promenad




Så skönt idag. Första svängen där vi verkligen kunde röra oss ordentligt jag och Jerome. Hans tass har blivit bättre och min fot likaså.

Så idag tog jag bollslungan och drog iväg på en ordentlig promenad. Både jag och Jerome njöt för fullt. Jag låter bilderna visa istället för att skriva om det.









fredag 27 januari 2012

War Horse



En väldigt bra film om en pojke och hans häst. Fadern säljer hästen till krigsmakten . Man får följa den från födseln in i kriget och det hårda liv den får. Melissa var så arg på mig , tyckte jag var fjantig för under vissa delar grät jag ohämmat.

torsdag 26 januari 2012

Endometrios eller mensvärk


Jag har lidit av endometrios sen mitten av 80-talet. 86 opererade jag bort en cysta på ena äggledaren som var stor som en grapefrukt. Det är en jobbig sjukdom som är väldigt smärtsam. Idagsläget lider jag inte så mycket av den. Läste en artikel i aftonbladet om en tjej som dött i denna sjukdom. Fruktansvärt att hon inte fått hjälp , när det finns hjälp att få.


Endometrios är en kronisk gynekologisk sjukdom då vävnad som liknar livmoderslemhinnan finns utanför livmodern. I Sverige har ungefär tio procent av kvinnor i fertil ålder sjukdomen. Om du har mycket ont vid mens, riklig mens, ont vid samlag och/eller ont när du kissar eller bajsar bör du kontakta husläkare eller gynekolog.

http://www.aftonbladet.se/halsa/article14269375.ab

tisdag 24 januari 2012

Modellmammorna bryter ihop



Nu Ångrar mammorna att de deltog i Mammor och minimodeller. Menar att de inte deltagit om de förstått hur programmet skulle beröra.
Tycker att människor ska se det som underhållning. Att de blir knäckta av debatten som blivit.

Ledsen men kan inte tycka synd om dessa mammor, mera synd om barnen. Anser nästan att de förtjänar vad dom får.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article14257218.ab

söndag 22 januari 2012

Jerome och Marshmallows




Sådan husse sådan hund brukar man säga. Att jag är helt tokig i godis är allmänt känt, men att Jerome är tokig i marshmallows visste inte ens vi.




Det började direkt när jag hade köpt påsarna och hällde dom i våran skål. Så fort någon tog bort locket kom Jerome rusande. Han kan ligga och sova i ett annat rum och bara komma springande när vi tar marshmallows.




Har verkligen hittat största motivationen till honom när vi tränar. Bara att ta med en näve marshmallows.

Julen är kvar



Här är allt julpynt kvar fortfarande. Vi älskar julen med allt det innebär och då vill man ju inte kasta ut den bara efter 1 vecka. När man dessutom jobbat så för att pynta mm så vill man att den ska bestå ett tag.



Vi har 5 julgranar, varav en är äkta. Den äkta trivs så bra hos oss att den skjuter skott. Så här har vi inga problem med gran som barrar =) Nästan så man får dåligt samvete att kasta ut den.



Men nästa helg tar vi bort allt. Men inte utan att ha en liten julafton först. Som traditionen bjuder här.

onsdag 18 januari 2012

Energiboost



Med den långvariga förkylning jag hade och sen min stukade fot + den tråkiga vintern så känner jag mig så himla trött. När man inte klarar av att röra sig som man är van blir man så seg.

Så idag tänkte jag att jag kan ju börja med något som ger mig lite energi. Tittade i skåpet och hittade massa olika tabletter som jag skickat efter från vitapro eller något liknande. Bara massa "nyttiga" saker .

Tog 3 olika tabletter däribland omega3 kapslar. Vilken tabbe.

Jag har gått och haft uppstötningar sen jag tog dom. Tänk er att rapa rutten fisk. Så har jag gjort hela dagen. Kapslarna ligger nu mera i soporna och jag satsar på att komma igång och röra mig istället =)

Klövjeväskor




Har ju skrivit förut om klövjeväskorna Matts lovat mig i många år.

Nu verkar det som dom är på gång. Han stannar efter jobbet idag och syr på dom. Sen ska vi bara prova så alla remmar sitter rätt. Glad jag blir.

Funderar på att lägga upp lite av alla hund produkter mm som Matts syr till försäljning. Göra en sida bara med koppel , selar, väskor ,ryggsäckar, halsband och allt annat han gör. Han syr ju även beställningsjobb.



En gång hade vi Cadillac säten i lägenheten som han klädde om. Dom var gamla , rostiga och hade legat ute under många år. Samtidigt fick han massa hästselar som skulle repareras. Gissa vilken stank det var.

Men han är duktig i sitt yrke. Så nu vet ni vart ni ska vända er om ni behöver bilsäten omklädda eller hundkoppel sydda :-)

måndag 16 januari 2012

Barnmodeller, helt sjukt




Mammor och minimodeller är ett nytt tv-program som börjar idag på tv3. Jag kommer inte att titta på det då jag tycker det är förkastligt att göra så mot barn.

I dagens samhälle med ätstörningar och krav på hur man ska vara , hur kan man som mamma utsätta sina barn för detta . Jag tycker det är fruktansvärt .

Ibland känns det som många av dessa mammor lever genom sina barn. De passar inte till modeller själva så då för man över det på barnen.

Men detta är min åsikt

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article14216712.ab

söndag 15 januari 2012

Paradiset Dokumentär




Vi såg en helt underbar dokumentär idag som handlade om ett äldre par som varit tillsammans i 65år.

Tycker ni om dokumentärer som kokvinnorna mm så ska ni gå och titta på denna.

Här är länken : http://svtplay.se/v/2668901/dokumentarfilm/paradiset?sb,p115254,3,f,-1

lördag 14 januari 2012

Dolphin Tale



Inatt satt jag och Melissa och tittade på en helt underbar film.

Den handlade om en pojke som hjälpte en delfin som var uppfluten på en strand. Runt delfinens kropp satt ett rep lindat med en hummertina i änden. Pojken fick en enorm kontakt med denna delfin som blev för till ett räddnings center.Clearwater Marine Aquarium.
Gillar man delfiner är filmen ett måste att se

Filmen är baserad på en sann historia. Efter filmen gick vi in på deras websida där man kan se Winter i någon av deras webkameror.
http://seewinter.com/

Gå gärna in där för en rundtur

fredag 13 januari 2012

The Zombie song



Melissa har gjort en ny video. En parodi på zombies. Skådespelare Melissa Jansson Biroll Matts Jansson Kameraman jag =)

Halka




Jag är en människa som inte bråkar och skäller så ofta. Är det något fel brukar jag ta det lugnt och vara artig och även glad mot den jag pratar med.

Det är ju inte den som sitter i växeln som gjort något fel.Så när jag ringer ex Tierpsbyggen är jag glad och artig när jag påtalar felet. Men inte idag , jag var så förbannad.

Det var inte hennes fel i växeln idag heller , men jag hade så ont och var riktigt arg.

Det som hände var följande. Jag går ut med Jerome stapplande på en av kryckorna , kommer ca 3 meter så halkar jag och naturligtvis blir jag tvungen att använda min onda fot för att återfå balansen. Lyckas ta mig in i dungen så Jerome får sköta sitt.

Tar en annan väg hem som jag tror är bättre sandad förbi soprummet. Precis utanför soprummet åker benen undan igen. Åter samma sak med onda benet.

Allt för att den som sandar inte sköter sitt jobb. När de sandar gör de stigar, parkeringen ska man inte tala om. Detta är inte bara här utan busschauffören som körde skolbussen var heligt förbannad över bristen på sandning.


Så därför fick hon i växeln ett rasande samtal från mig. Där hon även berättar att hon varit i kontakt med mannen som sandar redan på morgonen. Han har fortfarande inte varit här och nu snöar det över. Så nu kan man inte ens se vart det är halt.
JÄKLA KLÅPARE

onsdag 11 januari 2012

Riktig långpromenad




Vad jag längtar efter att kunna ut och gå riktigt långt.

Bara ta med mig Jerome och knalla iväg och bara gå och gå. Märker på Jerome också att han inte får det han behöver. Inte någon som är intresserad av att se till att han får göra av med energi.

Kan förstå Matts eftersom han alltid ansett att hundarna är mina och alltså mitt bekymmer. Han tar ut honom så han får göra från sig men mer än så är det inte.

Men foten blir allt bättre så snart ska jag väl kunna börja igen.

Ha en bra dag alla

tisdag 10 januari 2012

Lovet över



Imorgon börjar skolan igen för Melissa, lovet är över för denna gång. Matts har jobbat alla mellandagarna för första gången i sitt liv så för honom blir det inte någon omväxling.

Så nu är det tillbaka in i vanliga rutiner igen. Jag tycker det är så tråkigt. För jag är verkligen en natt människa. Att vara uppe till fyra på natten är helt ok, sen kliver jag upp runt nio på morgonen så jag sover inte bort hela dagen heller.

Melissa och jag tittar på film på nätterna eller sitter vid varsin dator. Eller också sitter jag och stickar =)

Inte ens när Matts är ledig orkar han vara uppe lika länge. Brukar sluta med att han somnar på soffan till filmen.

Men imorgon är det alltså dags igen upp halv sex vilket öde. Men när alla gått kan jag ju faktiskt lägga mig igen. Det värsta är på kvällen när man plötsligt ska sova redan elva fungerar inte så bra.

Längtar redan till sportlovet =)

måndag 9 januari 2012

Lämnade pojke



Händelsen som upprör många av oss fortsätter på ett rätt underligt sätt. Dåligt med tips fast det blivit så uppmärksammat.

Nu har polisen iallafall fått in ett tips från någon som säger sig vara förälder till en annan pojke i gruppen. Hoppas det ger något.

Vad jag inte fattar att de inte får in fler tips. Några i laget måste veta vem det gäller . Att de inte ger sig till känna och talar om vad som hände. Detta är i mitt tycke ofattbart.

Jag skulle inte tveka en sekund om jag visste vem det gällde att höra av mig till polisen.

Dåligt av oss medmänniskor .

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article14187191.ab

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/innebandy/article14179552.ab

http://zerpo.blogg.se/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14192477.ab

söndag 8 januari 2012

Spelade dåligt




Då har det hänt , det som verkligen belyser problemet med att föräldrar kräver för mycket av sina idrottande barn.

Ursinnig pappa lämnar sin son kvar efter innebandy matchen i Uppsala. Detta pga att pojken spelat dåligt. Pojken får stå där i -8 utan ytterkläder. Tur nog kommer en annan man och tar hand om pojken. Han ringer pappan som bara slänger på i örat på honom efter att han sagt att pojken spelade för dåligt.

Hur kan man lämna ett litet barn på det sättet. Något jag även tycker är hemskt i detta är att polisen kör hem pojkstackarn. Vad händer hemma i detta läget . De föräldrarna skulle absolut inte fått hem sonen.

Det här belyser problemet med föräldrar som kräver för mycket av barnen. Man hör så ofta människor berätta vad deras barn gör. När dessa föräldrar berättar hur aktiva och duktiga deras barn är kan jag bli så ledsen.

För ofta ser man hur trötta dessa barn är, orkar inte hänga med i skolan riktigt. Ofta har jag fått kommentarer om att vi verkar ha det så mysigt i vår familj för Melissa får göra det hon vill och inte behöver ägna sig åt olika fysiska aktiviteter hela tiden (detta av barnen alltså)

Hur ofta hör man inte hur föräldrar gapar och skriker på sina barn i olika idrotter. Hur de skäller och säger att de är värdelösa, att för fan du kan bättre kom igen.

Dessa pojkar som egentligen vill få gå och lära sig exempelvis streetdance men inte får för pappan. Utan måste spela ishockey och fotboll. Dessa barn som blir överaktiverade och som slutprodukt inte kan ta det lugnt. Dessa barn som när de är ensamma med en blir så glad när man frågar om vi ska sätta oss o mysa i soffan och bara prata. De kryper upp intill en och lägger huvudet mot armen på en.

Man får hoppas att det för något gott med sig med denna pappa som lämnade sin stackars pojke kvar när han åkte hem till Stockholm . Att folk verkligen skärper sig och tar tag i detta problem.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/innebandy/article14179552.ab

http://www.unt.se/sport/pappan-som-lamnade-sonen-ar-polisanmald-1623833.aspx

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14184345.ab

lördag 7 januari 2012

Pumas dag



Puma är en stor, lite tjock och slö katt. Han är min gosis.

På nätterna sover han bredvid min huvudkudde. När jag går upp går han upp. Mest för att han vill ha mat.

Idag när jag försökte lösa melodikrysset vid datorn tyckte han att jag skulle ägna mig åt honom. Då går han på tangentbordet och gör allt för att få mig att se honom. Bara att plocka upp honom för en mysstund.


Sen mobbade han Lolinx med oanade överfall, så hon bara skrek haha.

Efter det matdags sen kurade han ihop sig i soffan och där ligger han ännu.

fredag 6 januari 2012

Gratis bonusar




Ibland får man uppdrag att skriva som man känner sig för slö för. Detta var ett sådant men så tänkte jag att jag ska prova någon bonus för att se om jag kommer på något.

Så inatt när jag satt här ensam så testade jag ett erbjudande från Betsson kasino. Man fick 5 frispel på en videoslotmaskin  Devils delight. Jag loggade in och började spela. På det andra spinnet fick jag frispel allt som allt 30st.

Plötsligt vinner jag 600kr trodde inte mina ögon, vilken present. Spelade klart, sen tog jag ut pengarna (sparde 50kr) Så nu väntar jag bara på dessa extrapengar jag fick och detta tack vare bonusen.
Så klart jag tycker det är bra med gratisbonusar =)

torsdag 5 januari 2012

Kärleksförklaring




I morse när jag klev upp kände jag mig lite ledsen och sur för att foten värkte. Tyckte inte det var roligt alls.

Satte på kaffe och satte mig vid datorn. Öppnar facebook. Där möts jag av världens kärleksförklaring.

Dagen kändes plötsligt inte alls så hopplös.

tisdag 3 januari 2012

Pälsklädda moonboots




Minns mina moonboots jag hade när jag var "ung" Röda och fruktansvärt fula men oj vad varma.

I ca 3år har vi letat moonboots åt Melissa men inte vanliga nej de ska vara pälsklädda. Utan framgång , för vi har inte varit villiga att betala 1500kr för dom.

Nu tröttnade vi . Moonboots för ca 300kr köptes och Matts tog dom till verkstade. De var svarta i något nylonaktigt material.

Han ägnade några dagar åt dessa ( och kompisens) och i dag kom han hem med dem.


Melissa fick som hon ville en rosa och den andra svart (kompisens svarta) riktigt snygga.

Nu har tjejerna sina pälsklädda moonboots som vi sökt efter i flera år. Tur man har en händig karl .

måndag 2 januari 2012

Ödesdiger lek med raketer




Första dagen på det nya året har några ungdomar fortfarande raketer kvar. Dom ställer sig på en stor grusplan utanför hyreshusen vi bor i och skjuter av raketerna. PÅ planen står en lastbil parkerad.


Grannen går ut och tittar på raketerna, plötsligt ser hon pojkarna springa iväg. Samtidigt ser hon lågor slå upp från lastbilen. Hon springer in och larmar.


Så dessa ungdomars lek med raketerna fick ett katastrofalt slut.