Sommar

Sommar

måndag 31 oktober 2011

Lite orättvist



Här sitter jag och tycker det är lite orättvist.
Matts är på spa för andra gången detta år (gissa hur ofta jag varit =( )
Han är med sina kollegor på Högbo Bruks spahotell.

Men jag intalar mig att maten är bättre här,sängarna skönare.

Badet är lugnare och sen har ju jag min älskade dotter och Jerome som sällskap.


Så vad är det väl med ett spahotell det är säkert inte bra alls.

söndag 30 oktober 2011

Halloween hemifrån







Iår var första gången vi inte fick vara med och ordna halloweenfesten. Jag fick vara med och hjälpa till lite igår innan jag gick bort till en kompis med Jerome. Matts var till Grillby och hälsade på sina föräldrar.


Hade lite problem att få tag på en pumpa iår men lyckades till slut. Melissa skar och karvade och resultatet blev riktigt bra.

När jag kom hem idag satt hela bunten och tittade på film. Allt var hur lugnt som helst. Jag tog Jerome och gick och la mig så de fick vara ifred.

Melissa och Emma blev dom som fick städa , de var fler som skulle gjort det men som vanligt hoppade dom av. Tyckte synd om tjejerna till slut så jag tog över disken. Riktig mega disk , men är man 12 stycken så blir det ju en hel del.

onsdag 26 oktober 2011

Trötter


Då är det åter den här tiden när man är konstant trött. Man försöker verkligen uppbåda energi. Jag lyckas låtsas ett tag att jag verkligen har energi sen plötsligt så puff borta och jag sitter åter och gäspar högljutt

tisdag 25 oktober 2011

Konst på olika sätt





Melissa är som sin far kreativ och konstnärlig. Jag kan ju inte ens rita en streckgubbe, hatar att vara med på bild och tar inte i en symaskin.


Melissa syr sina egna cospladräkter, älskar att stå modell och spela in film och dessutom tecknar hon bra. Inte bara för hand utan med datorn.

Det enda hon fått från mig är djurintresset =) och intresset för det morbida




söndag 23 oktober 2011

lördag 22 oktober 2011

Varför förstöra






Blir så trött på att man ska leka och förstöra när man sitter bakom ratten.


Under sommaren har det varit några i byn som kört som galningar , roat sig med att spinna på gräsmattor, kört vårdslöst och varit allmänt farliga.


Älskade själv att leka när jag var yngre, men vi valde platser med omsorg. Stora grusparkeringar eller stora parkeringen vid kyrkan där man kunde öva på handbroms sladdar mm . Tycker fortfarande om att köra bil och älskar fart mer än vad som är nyttigt och lagligt. Men jag anpassar efter väg och håller alltid hastigheten i bostadsområden eller genom byn.


Men som sagt här har det varit några som lekt över deras förmåga. I somras var de uppe vid skolan och körde sönder både gräsmattor och träd. Även andra gräsmattor på offentliga platser har fått vara sladdbana.

Men igår gick någon klart över gränsen, krockade en parkerad bil. Kvinnan som äger den är äldre och har precis brytit armen inte ens fått den opererad ännu. Tyvärr fick jag gå hem till henne och tala om att hennes bil blivit krockad.



Nu är det så att fler stycken sett bilen som gjorde det så det är ju bra. Lite mer att ge polisen på måndag . Då kvinnan är dålig själv så hjälpte jag henne med polisanmälan , ska även åka in på måndag till polisen så de får fotografera skadorna och ta de sista uppgifterna.



Så himla tråkigt att människor inte får lära sig hänsyn och folkvett längre.

fredag 21 oktober 2011

Skolfoton

Igår laddade vi hem Melissas skolfoton.  Måste säga att de är betydligt snyggar nuförtiden än när jag gick i skolan (eller beror det på personen)


Ska man jämföra med bilderna hon tog på mig efter sminkningen är det som skönheten och odjuret

torsdag 20 oktober 2011

Halloween smink / melissa skriver

Okej nu har jag snott nettes dator och denna gång ska jag göra ett blogg inlägg ! :D

Jag var i uppsala i går och hittade världens bästa afär i mitt tycke .
magneten ,det är en maskerad butik där det fins massa fina sakeeer !!eftersom jag älskar att holla på och spela in film å så var det som ett himelrike !!! så jag passade på att köpa massa fina grejor . nu idag hade jag lust att testa sakerna jag köpte i går så .. jag bestämde ett offer eftersom jag inte orkar sminka av mig allt efteråt så jag tog och använde nette.


Det blev inte det bästa jag kunde men är ändå ganska nöjd med resultatet .
sen bad jag henne ''snällt'' att läga sig i badkaret så jag kunde ta lite kort (A)






Det är väll inte lätt att ha en dotter som mig XD men i alla fall ville jag ta lite när kort . tror nog nette kände sig lite träffad när hon såg min tröja
taack för mig /// melissa







Jakten på förrymda exotiska djur



Så hemskt vad som hände i Zanesville Ohio. En man släppte lös sina vilda djur och tog sen livet av sig. Det ledde till en förtvivlad jakt på lejon, vargar, geparder mm. Dessa djur skjöts då de inte gick att fånga in utan blev agressiva. Av 61 djur har de tagit 6 till en djurpark , 1 apa är fortfarande försvunnen resten är döda.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

onsdag 19 oktober 2011

Kräsna katter


Vad är det med katter egentligen. Här försöker man vara snäll människa och köper dom torrfoder, men ni ska inte tro det duger.

Nu sist åt dom whiskas efter ett par dagars svält men inte var dom glada åt det. Så idag köpte jag Purinas ProPlan för innekatter ca 4 gånger så dyrt men vilka nöjda katter jag fick.

Säger bara en sak : Tur att Jerome inte är lika kräsen =)

tisdag 18 oktober 2011

Pinsam utgång i sexshop


Vem har inte varit med om någon pinsamhet i en affär någon gång. Jag själv råkar ut rätt så ofta men nu var det inte det jag skulle berätta om.

Matts och jag var i Uppsala och letade peruk åt Melissa till hennes födelsedag. Men det enda ställe som har peruker i hennes stil är en butik som säljer sexleksaker.

Vi gick in i butiken och tittade. Där gick vi på olika avdelningar och tittade (olika små rum). Jag hade jätteroligt åt Matts med hans prydhet var det rätt jobbigt för honom bland dildos och andra roliga saker. Speciellt då en kvinna verkade bli väldigt blyg över att han tittade på samma hylla som henne.

Hur som helst hittade vi ingen peruk (inget annat roligt heller) så vi skulle gå därifrån. När Matts går ut genom dörren går stöldlarmet. En något generad Matts har bara att vända och visa upp vad han hade. Naturligtvis ingenting. Han går ut igen och larmet tjuter igen. Till slut kommer vi på att det var omslags papperet till ett usb- minne som inte var avlarmat.

Kan tilägga att Matts inte varit in i den affären efteråt =)

måndag 17 oktober 2011

Änglatrumpeter, änglabasuner och pelargoner





Har tagit in mina ängla trumpeter och änglabasuner inför vintern. Men kan inte förmå mig att ställa ner dom i källaren ännu. Vill passa på och njuta lite av blommorna innan.






Sen har jag även chilin jag sådde frön av i våras.



Sen fick ju jag ca 20 olika pelargonskott i somras dom har faktiskt tagit sig. Dom kommer få stå inne i köksfönstret över vintern så de tar sig ordentligt inför nästa sommar.












söndag 16 oktober 2011

Chokladpenisar och fördomar


Snacka om att man har massa fördomar som man inte trodde man hade.

Visste att det skulle bli uppståndelse för att jag färgade håret grönt och att folk skulle tycka att så gör man inte. Men bara det att det inte blev som jag trodde.

Dom som jag trodde skulle ta det med ro har reagerat starkast och verkligen varit negativa. Däremot träffade jag en kvinna som jag tyckt varit så snobbig (min fördom) som skrattade och tyckte det var läckert.

Påminner mig om en händelse för ca 20 år sedan. Matts och jag hade varit till London strax före jul och där hittade vi chokladsnoppar med vaniljkräm inuti. Detta tyckte vi skulle bli en rolig julklapp till våra mammor.

Min mamma har alltid varit väldigt pryd och absolut inte pratat om sådana saker överhuvudtaget medans Matts mamma alltid kunnat skämta och vara rätt grov i munnen.



Julafton kommer och Matts mamma ringer upprörd över sin julklapp , hon hade varit direkt ut till soptunnan med den. Men däremot min mamma öppnade paketet tog ut chokladsnoppen , gick ut i köket och skar upp den för att bjuda runt =) Så effekten vi troode skulle bli blev tvärtom.

lördag 15 oktober 2011

Plupp



Nu är ju håret grönt och jag trivs i det =) Konstigt det där ibland färgar man håret och inser direkt att man nog ska färga om det. Man bara inte trivs i det , men jag trivs i grönt hår så det hänger nog med ett tag =)

Kom och tänka på lilla plupp när jag såg min bild. Bara att han faktiskt hade blått hår. Men annars är likheten slående .

Det var mitt favorit program när jag var liten (kanske för att det inte fanns så många). Var bara tvungen att söka efter något med honom.

Så nu åter ut på en nostalgitripp:

fredag 14 oktober 2011

Grönt Hår





Jag gjorde det. Håret är numera grönt till färgen.

Försökte ju förra veckan men håret för lite blonderat och färgen gammal så det blev inget. Men igår blonderade vi om håret och färgade det med manic panic green envy.

Det verkar sticka i ögonen på folk men vad dom inte fattar att jag bara har kul.

torsdag 13 oktober 2011

Torsdagsmorgon

Morgonen börjar lugnt med kaffe , morgontv och ett härligt väder utanför fönstret.

onsdag 12 oktober 2011

70-tals minnen


70-talet var då man samlades utanför Konsum. Konsum parkeringen var mötesplatsen för de bilburna och vi andra stod och hängde mot väggen tills det kom några man pratade med.

Biffen kostade 39.70 och man hade inga värre bekymmer än ifall killen man gillade skulle dyka upp.

Utsvängda jeans och träskor var det som gällde. Kommer ihåg mina Lee-jeans . Bara älskade dom , blev så förtvivlad när de fastnade i cykelkedjan och blev så söndertrasade att de inte gick att rädda.


tisdag 11 oktober 2011

F-16s Sadelmakare


Matts jobbade på F-16 mellan 1989 -2003 där han hade hand om säkerheten och reparationer på flygdräkterna.

Ibland blev det lite jobbigt för Matts eftersom han är väldigt pryd. Första gången tv-4 Madeleine Westin kom och skulle testa sin dräkt fick Matts arbetsledare hjälpa henne.

De fick nämligen klä av sig och dra på dräkten för att testa om den var vatten tät. Detta gjordes i ett stort kar med kallt vatten. Men Matts kunde inte vara kvar i rummet när hon bytte om för det var pinsamt. Inte lätt och vara pryd i en väldigt mansdominerad värld =) Han blev ordentligt retad av arbetskamraterna för denna incident.

Han kunde bli envis också.

Som den gången en högt uppsatt officer kom och skulle testa sin dräkt. Denna man var alltid störig och smått otrevlig. Den här gången fick han gå ner och lägga sig i karet och det visade sig att dräkten inte var tät. Karln började klaga att det var kallt och vått, men Matts tvingade honom ligga kvar för att han skulle se om det var fler ställen som tog in vatten ;P Noggrannhet var A och O sen att det var den stöddiga som råkade ut för det var ett +

Han fick även andra uppdrag där. När de kom på att de hade en sadelmakare anställd så kom förmannen för hundstallet och behövde hjälp. Han behövde selar som var bra . Matts ritade och sydde upp en ny sele som han sen fick göra fler stycken av. Bara det att killen nu säljer den i affärer som sin sele.

Han blev utkörd på flygbanorna med symaskinen. Där fick han reparera skyddsnäten som stoppar planen vid behov . Såg lite galet ut med en karl på banan vid en symaskin.