Sommar

Sommar

onsdag 29 juni 2011

Zombiegalen




Melissa har gjort en video igen. Framgår att hon gillar walking dead mfl

tisdag 28 juni 2011

Hur undkommer man


Inte lätt att vara katt.




Älskar att ligga i solen ett tag, men sen vill jag undan där det är mörkt och svalt.




När jag inte får vara ifred i sovrummet utan att någon kommer och kladdar på mig får jag väl hitta nå annat ställe.

Äntligen ensam.




Vad sjutton där kommer den där människan igen.





LÅT MIG VARA IFRED

måndag 27 juni 2011

Jag är tillbaka


Hur handikappad blir man egentligen när internet ligger nere. Själv erkänner jag att jag varit helt tokig på vår internetleverantör och stadsnätet.


Förra måndagen försvann vårt internet, vilken fasa . Men ok en dag kan man vara utan.
Tisdagmorgon går jag direkt och startar datorn men icke. Då blir jag sur ;( Första felanmälan.

har faktiskt felanmält varje dag då inget hänt. Visar sig att vissa felanmälningar inte ens är registrerade. Nu har inte felet legat hos Bredband2 utan på vårt stadsnät Open Net. Men för det ska ju de vidarebefodra felanmälningarna då man som privat person inte får felanmäla till Open Net

I torsdags eftermiddag berättar dom på bredband 2 att Open Net börjat felsöka 11.20 den dagen. Alltså på den fjärde dagen startar dom felsökning. Duktiga dom är INTE

I helgen fick jag låna en dator med telia som internet leverantör . Gissa om jag skickade mail till Open Net och Bredband 2 där jag skrev vad jag ansåg om att ett helt samhälle faktiskt blir utan internet och de inte bryr sig.

Alla i Månkarbo som ligger under stadsnätet har alltså varit utan inte bara jag. Dålig stil att det ska ta över 1 vecka att söka och laga felet.

Men nu är jag tillbaka så nu får jag se till att få in lite inlägg.

Förresten alla vänner hoppas jag ni haft en underbar midsommar :)

söndag 19 juni 2011

På resande fot


Sitter här med ont i ryggen och allmänt stel hela jag , men hade inte väntat mig något annat efter igår.

Det var dagen DET för Melissa hon skulle åka till London med kompisen som bor i Järna. Dom ska vara där 5dagar så det var ju spännande.

Vi hade bestämt att jag skulle åka med till Järna så hon skulle slippa den resan ensam då det är lite bökigt med tåg byten .

Vi åkte härifrån kl 9,45 och var i Järna ca kl 14.00 men allt flöt på riktigt bra . Väl där åkte vi till Bea med bagaget sen gick ner och tog en pizza. Tjejerna var så uppspelta och nervösa. Melissa hade ju aldrig flygit förr .

Sen gick vi hem till dom och tog kaffe. Dessutom lyckades jag tigga åt mig pelargon sticklingar då Nille har ett 70-tal olika pelargoner (7st olika tog jag) .

Melissa var lite stirrig men det är ju förståeligt.


Sen var det bara för mig att gå ner till pendeln och ta mig hem . Hade räknat ut att det skulle flyta på så jag kom till Tierp en kvart innan bussen hem skulle avgå, men icke.

Pendeln från Järna till Upplandsväsby stod still enligt dom var det signalbrott. Jag tänkte inte så mycket på det. När jag kom fram till Upplandsväsby stod upptåget inne så jag hoppade på.




När konduktören kom hade jag kommit på att det kanske var fel tåg och naturligtvis var det de . Det här var tåget efter den jag skulle åkt med och gick bara till Uppsala ;(

Väl i uppsala satte jag mig och väntade på tåget som skulle till Tierp. När jag kom på att jag skulle få vänta 2 timmar i Tierp om jag tog det. Sprang iväg för att kolla bussen , när den skulle åka. Den skulle avgå om 35minuter så det var ju bättre iallafall .

Så resan avslutades kl 20,30 vilken dag. Allt för en pizza i Järna :-)

Så nu är jag helt slut idag, men det var det värt.

Melissa ringde från London och berättade att allt gått bra. Hon hade skrattat av skräck när hon flög. Men det hade varit kul samtidigt.


fredag 17 juni 2011

EU:s kritik mot vargjakt


Nu har Sverige 2 månader på sig att ändra vargpolitiken annars kan vi dras inför EU:s domstol. Vilket jag välkomnar.

Hoppas verkligen något händer nu så den så kallade Svenska politiken hur genetiska förstärkningen ska gå till ändras.

Läste artikeln idag hur kritiserat Sverige är i övriga Europa angående vargjakt. Kanske dags att lyssna.....

http://www.monstersandcritics.com/news/europe/news/article_1645900.php/Sweden-ready-to-discuss-licensed-wolf-hunts-with-EU

http://www.dn.se/nyheter/sverige/eu-brottsanmaler-svensk-vargjakt

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/eu-trappar-upp-kritiken-mot-vargjakt_6249802.svd

torsdag 16 juni 2011

Månförmörkelse


Höll på att glömma den. Hade bestämt med Matts att var det något att se skulle jag väcka honom. Han jobbar ju fortfarande så det är bara Melissa och jag som nattsuddar.




Höll utkik ungefärlig tid som det skulle ske men det var så molnigt. Jag satte mig vid datorn istället. Men plötsligt när jag tittade ut var alla moln borta.






Så jag ropade på Melissa så hon också skulle se. Sen är hon duktigare på att fotografera än mig :)





Så för en gångs skull såg vi månförmörkelsen.






http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=218596


http://eclipse.gsfc.nasa.gov/LEdecade/LEdecade2011.html

tisdag 14 juni 2011

Hemkommen från postkod kampen


Har haft det roligt med Melissa och Jessica på Fyrishov.

Kan ju inte avslöja något hur det gick eller vilka som var i finalen men jag kan ju iallafall visa bilder på höjdpunkten i mitt tycke.

Rickard och Sandra testade löpbandet som slutar i ler gropen. Snyggaste dyken hittills :)

Postkod kampen 2011


Då var det dags. Vi är på väg till Uppsala för att vara med på finalen i postkod kampen.

Fått låna bil så tjejerna och jag slipper vänta på bussar och kan åka när vi vill.

Vet inte vilka lag som är i finalen och tyvärr är det så att jag inte kan skriva vilka det var sen heller när jag kommer hem. Men jag kan iallafall skriva lite vad som hände under dagen.

söndag 12 juni 2011

Fånge i sitt eget hem


Sitter här och lider över värmen, tycker att det är så jobbigt. Bestämmer mig för att läsa Aftonbladet på nätet. Kommer till en artikel och börjar nästan skämmas hur gnällig man är.


Jag gnäller över huvudvärk efter hjärnblödningen, jag gnäller över värmen, jag gnäller över en hel del . Men så läser jag om denna familj som faktiskt är mycket värre drabbad än mig och många av oss som små gnäller över allt möjligt.

Maria vaknar en natt av att hon har ont i rygg, besvären förvärras snabbt och när hon väl kommer till sjukhuset är hon förlamad. Läkarna kan inte förklara varför hon drabbats av denna svåra form av myelit. Själv tror hon att det har att göra med svininfluense vaccinet.

Men inte nog med att hon blir förlamad och inte kan umgås med familjen på samma villkor längre . Den hjälp hon erbjuds av kommunen är boende på ett demens och hem för döende. HON HAR JU FÖRSJUTTON EN FAMILJ OCH BARN. Hon är inte döende hon är förlamad.

Familjen själva har sökt ekonomisk hjälp så de ska kunna bygga en villa som är anpassad efter hennes behov men fick avslag. Nu ska ärendet behandlas igen så man får verkligen hoppas kommunen tar sitt förnuft tillfånga.

Själv förstår jag inte alls hur kommunen tänker för om hon ska bo på ett boende så kostar ju det säkerligen mer i längden än vad familjen sökt hjälp med. Dessutom blir hon då fråntagen möjligheten att umgås med sin familj. Politikerna tyckte det var nog att hon träffar dom på helgerna i detta fallet.

Ibland blir man faktiskt rädd hur vi behandlar människor i utsatt läge.

Själv inser jag att min huvudvärk och att jag tycker värmen är jobbig är lite löjligt när man inser hur hårt andra drabbas.

lördag 11 juni 2011

Karin och jag var söta :)

Måste bara länka till min vän Karin.Hermansro Hon har skrivit ett inlägg om oss som små.
Vi var faktiskt riktigt söta :)
Jag tror den tredje flickan är Bibbi Rumpler men är inte säker.

fredag 10 juni 2011

Värmande väder

Hur varmt ska det bli egentligen.

Var ute och gick med hunden idag. När vi kom hem igen skulle jag ge honom vatten via vattenslangen.
Bara det att när jag vred på vattnet var det så varmt att jag brände mig på det. Vattnet som fanns kvar i den 10m långa slangen hade blivit närmast kokande i solen.

Då är det för varmt ute ;P

Vad gör man

Hur ska man bete sig egentligen. Har alltid varit av den uppfattningen att när min dotter och hennes kompisar bråkar så har jag inte lagt mig i. Tjejer har alltid en tendens att bli osams så fort de är fler än 2.

Men hur länge ska man låta bli att lägga sig i. Under nästan hela 9:an har hon kommit hem iallafall en gång i veckan och varit ledsen för "kompisarna" lämnar henne utanför. De går ifrån henne , eller låter henne gå fler meter bakom.

Inväntar varandra men struntar i henne så hon får gå ensam till lektioner. Detta är alltså den som varit hennes bästa kompis under många år.

Vet att de är naturligt att de växer ifrån varandra, men att behöva trösta och försöka hitta rätta orden är inte lätt. Även hon förstår att man växer ifrån varandra.

När det fungerar bra så fort de är ensamma dom skrattar och är jätteglada tjejer. Men så fort de andra är med går det inte.

Igår blev hon åter djupt sårad, men som vanligt tröstade jag och lät det bero.

Idag var allt bra igen de skulle träffas hela gänget hos en kompis och grilla och ha mysigt. Men sen började dessa j-kla sms och alla planer blev omkullkastade.

Hon gick undan och grät vi försökte trösta. sen kom ett riktigt elakt sms och hon tröttnade ringde upp istället för att besvara det med ett nytt sms.

Orden växlades emellan tjejerna till slut tog jag mobilen och frågade vad dom höll på med. Får till svar: vad har du med det här att göra.

Jag är den som får trösta en ledsen tjej allt oftare.

Denna gång gick det inte längre, jag la mig i .

Midnattssvalka


Sitter här vid datorn och för första gången idag tycker jag det är skönt.

Har ett fat med uppskurna vattenmelon skivor bredvid mig som jag njuter av.

Kunde gärna få vara så här svalt och skönt några fler timmar per dygn :)

onsdag 8 juni 2011

Värmeslag

Jag håller på att bli tokig. Orkar inte med den här värmen. Inte ens Jerome vill gå ut o leka.

Humöret sjunker till bottennivå. Man surar för minsta lilla. Kroppen värker så jag blir tokig och skallen håller på att gå sönder.

Enda sköna idag var när jag hoppade i sjön med kläderna på :)

Skulle gärna ha en ordentlig åskskur så det blev lite friskare luft.

MeuwCon, Uppcon2011 och nu NärCon


Så var Uppcon helgen avklarad.

Tjejerna gick upp redan kl, 6,00 och klädde upp sig och drog iväg. Vilket innbar att jag också fick tidiga mornar.

Sen kom dom hem lite olika och då servade vi med mat. Så man kan säga att vi verkligen är cosplay föräldrar, när det gäller att ställa upp på vår dotter med kompisar :)

Söndags när de kom hem så började planeringen till nästa event. Så på kvällen beställdes biljetter och jag ska med.

Nästa är Närcon nere i Linköping i augusti. Så allt är ordnat buss ner, sovsal där och cosplaypass. Om inte annat får jag väl turista lite där. Så ni som känner till Linköping kan väl komma med förslag vad jag kan göra när jag tröttnat på eventet.

lördag 4 juni 2011

Vocaloid chocolate disco




När nu Melissa är på uppcon 2011 och deltar i cosplaytävlingen får jag nöja mig med att se henne på video. Måste erkänna att jag verkligen velat se hennes och de andras uppträdande på cosplaytävlingen.

Vattenburen värme eller solvärme


När jag var liten var mina föräldrar bland de första att borra efter och installera bergsvärme eller vatten värme vet egentligen inte vad det heter.

Hade det varit idag tror jag helt klart de hade installerat solvärme. Då det har en pool inbyggd med ett passande tak för just solpaneler.

Själv ser jag bara fördelar med solvärme men som med allt annat finns det naturligtvis olika åsikter även där.

Men jag skulle iallafall ha solvärme om jag hade en möjlighet. Vad skulle ni göra om ni fick förfrågan och det var aktuellt solvärme eller något annat?

fredag 3 juni 2011

Uppcon 2011 med gänget


Nu är allt klart och jag följde dom till bussen imorse.




Ibland skulle man faktiskt vilja vara yngre, men samtidigt skulle jag inte ha Melissa då , så jag nöjer mig med att uppleva vissa saker genom henne.




Inatt kl. 01.00 slutade tjejerna att sy. Upp sju imorse för att göra sig klara.





Vilka härliga resultat det blev.




Nu ska jag åka in till Uppsala och se om jag ser några fina cosplayare.



Vi hörs :)

onsdag 1 juni 2011

Cosplay förspel


Då har det börjat.

Melissas kompisar börjar dyka upp. 2st än så länge. Ska bli intressant att se hur många nattgäster det blir till slut.

Här sys det så fort ledig tid finns. Melissa är så duktig. Dräkten blir klar i tid. Hon är tom klar med vapnet också.

Däremot har det strulat med allt som är beställt till cosplay dräkterna. Inget kommer . Har vi tur så kommer hennes kompis peruk fredagförmiddag.

Melissa själv tog beslutet och "klöpp" sig som sin karaktär. Dessutom färgade hon håret kolsvart. Ser så ovant ut , jag är van vid hennes rosa hår. Men med dräkt och håret så är hon lik den hon ska cosplaya. Black rock shooter.




Jag kommer nog att åka dit en dag o bara stå utanför , bara för att se alla glada o fina cosplayare.