Sommar

Sommar

onsdag 30 mars 2011

108 läkare vill stoppa utförsäkringarnaTänk att det gått så långt att även läkarna protesterar. Människor utförsäkras med livshotande sjukdomar. Cancer är ingen orsak till att de inte ska kunna jobba längre. Vart är Sverige på väg. Har full förståelse att man vill komma åt vissa , men det får inte bli totalt vansinnigt och utan empati för andra. Visst finns det människor som utnyttjar systemet men de som verkligen är i behov av att det ska fungera ska inte behöva bli lidande.

I Aftonbladet kan man läsa om de 108 läkarnas protest De börjar sin artikel med två exempel från verkligheten: Båda unga män. En med Aspergers syndrom. En med hjärnskada. Fick elbehandling De 108 läkarna som skriver tillsammans på Svenska Dagbladets ”Brännpunkt”-sida berättar om hur den ene av männen fick avslag på sin ansökan om sjukersättning och hur han sedan hamnade i ett så svårt tillstånd att han tvingades till elbehandling. Den andre mannen, med hjärnskadan, ansågs vara för frisk för ersättning, men för sjuk för att jobba, och hamnade i ett mellanläge där han inte fick någon hjälp.

Gå in på Aftonbladet och läs artikeln Vart är medmänskligheten på väg, tur att det finns dom som reagerar

1 kommentar:

  1. Folk måste protestera och reagera. Inte så som svenskar brukar genom att sitta hemma och vara arg. Utan öppet och högt!

    Detta kan inte fortsätta. Jag menar den som anser att cancer inte är en orsak att inte jobb kan inte ha varken haft det själv eller känt någon som haft det!

    SvaraRadera