Sommar

Sommar

torsdag 29 april 2010

Uppvaknande


Tycker verkligen inte om sådana här morgnar. Vaknar för tidigt, huvudet klarvaket, kroppen behöver minst 3 timmar sömn till. Till slut kliver man upp alla leder skriker i protest, huvudet tycker att man skulle gått upp för länge sen. Undrar hur dan blir?

onsdag 28 april 2010

Aloevera areveola


Hade en liten bjudning igår, jag och några vänner fick veta lite mer och pröva aloeveraprodukter. Jag känner ju till produkterna sen tidigare men det är ändå kul. Det har ju kommit mycket nytt sen jag höll på .
Matts han flydde fältet, orkar inte med kacklet tror jag. Men han kommer att få fly fler gånger isådana fall, för vi ska ha en kväll med hudvårdsprodukterna också. Där man får ha lite härlig hudvård med allt det innebär.

Har använt aloevera gellyn , heaten, tandkrämen och lipsticken sen Melissa var liten. Hon tyckte om gellyn. Alltid när hon bränt sig på nässlor,i solen eller på annat sätt bränt sig kom hon springande till mig och bad om aloen.

Är ni intresserade så säg bara till så har vi fler må bra partyn.

tisdag 27 april 2010

aloevera party

Nu ska det bli party hemma hos oss , i kväll kommer det massa tanter och partajar på kaffe kakor och alovera produkter,men inte jag !
jag ska hålla mig borta ,,,, dom kommer när som helst så jag hinner inte rättstava det här ensengång, måste rusa nu
skriver mer sen . hej då

måndag 26 april 2010

Som hund o katt










Uttrycket som hund o katt stämmer inte hos oss, har aldrig gjort med någon av mina djur.



Jerome kan inte hjälpa det , men ibland "jagar" han Puma lite. Stoppar honom med hjälp av tassen men aldrig elakt.Pumas tassar kan göra nog så ont att bli träffad av. Eller som när han nosade på råttburen, oj vad han skrek. Sen gick han inte i närheten av buren på länge. Även katterna lärde sig samma läxa, rått tänder begravda i nosen = aj.
Men oftast är de bara fina tillsammans. Lite jobbigt när katterna snor sovplatsen. När Puma ligger där går inte Jerome eller Gimmick dit men däremot Lindsey lägger sig och sover bredvid Puma.



Lolinx går det däremot att lägga sig bredvid (eller på) när hon tagit bädden.

Djuren är faktiskt roliga att titta på. När vi hade Magic fostrade han alltid de andra djuren. Men alltid på ett snällt sätt. Spedy som katten hette lärde sig att undvika hoppa upp på bänkar när Magic var i närheten. Magic drog alltid ner honom då han försökte hoppa upp. Plötsligt satt svansen fast i hundmunnen och han blev neddragen.




Eller när han väckte oss mitt i natten för att katten tagit in en råtta som fortfarande levde. Magic satte tassen på ryggen på katten tills vi fångat in råttan och släppt ut den, Sen gruffade han lite på katten och släppte henne. Han var allas vän.
Man har många fina minnen av djuren man haft genom åren och fler får man.
Jerome o Lolinx liggande bredvid varandra på hundbädden är bara ett av alla.






nettepuma - familj , hundar och livet

nettepuma - familj , hundar och livet

söndag 25 april 2010

Novemberkaktus ?












Våran novemberkaktus eller julkaktus vad man nu kallar dem har fått spatt.





Den brukar alltid blomma vid jul, har gjort så sen Matts tog hem den från F-16. Där de stått i alla år också och blommat vid jul. Kaktusen fanns på F-16 när Matts började jobba där 1989, sen när de la ner hans avdelning tog han med den hem. Så vad vi vet har den blommat vid jul iallafall 20år.



Men inte i år. Gjorde mig så besviken och hade inte en blomma vid jul. Sen i januari blommade en kvist. i mars blommade en annan kvist och nu blommar nästa gren. Den brukar vara översållad av blommor men inte denna gång. Några blommor i taget, men de är fina.



Hoppas på nästa jul, att alla grenar kommit i takt då =).








lördag 24 april 2010

Lugn och ro

Vad skönt det är när allt är lugnt och stilla.
Vaknade redan 7 imorse, tyckte väl igentligen inte att jag hade nå uppe och göra då. Men jag kan inte ligga kvar bara för den sakens skull.

Nu är det mitt på dagen och matts sitter vid ena datorn, jag vid den andra och Melissa och hundarna sover. Puma (gammelkatten ) sitter vid mina fötter och jamar. Han är lite gramse för han bara fått torrfoder ett tag nu. Han anser inte det vara föda för en katt som han.

Puma påminner faktiskt om katten Gustaf, allmänt loj, hungrig och tycker att jag bara finns på denna jord för hans skull. Det har ingen betydelse om klockan är 4 på natten, blir Puma hungrig så kommer han och stångar mig i ansiktet tills jag vaknar. Katter är väldigt hårda när de smäller till en på kindbenen. Men jag går faktiskt inte upp. Då kan han sitta på mitt bröst 10 minuter och bara jama, man gör klokast i att låtsas sova då ger han upp till slut.

Matts och Puma kommer inte speciellt bra överens, händer alltid något om jag är borta.

Förra sommaren var jag hos en kompis 1 vecka , andra dagen när jag pratade med Matts berättade han att han blivit osams med Puma mitt i natten. Puma försökte väcka Matts, när inte det gick klev han ut genom fönstret (de är innekatter) naturligtvis ramlade han ner. Matts vaknar går ut där mitt i natten och försöker få in katten. Lyckas till slut men skäller på katten hela vägen in. På morgonen hade Puma kissat på Matts shorts. Matts blir ändå argare på Puma och stänger in honom på toaletten. Så när vi pratar är katten på toaletten.

Jag förstår genast vad det kommer leda till, Puma är nämligen rätt småsint av sig, Säger åt Matts att han kommer hämnas på dig. Matts tror inte på mig men släpper ut Puma från toaletten. Dagen efter ringer Matts fly förbannad, jag frågar vad det är och han svarar: kattjäkeln pissade ner min t-shirt i natt så nu är han instängd igen.
Kan bara leda till mer trubbel när Matts släpper ut honom men han tror ju inte på mig så . Upp till honom.

Dagen efter har katten gått i hans väska, dags för mig att åka hem inser jag.
Hämnden var ljuv för Puma men inte för Matts.

Puma har aldrig gjort något liknade mot mig eller Melissa bara mot Matts.

torsdag 22 april 2010

April väder


Vaknade upp i morse , gick ut i köket och tittade ut genom fönstret. Vad ser jag , balkongräcket täckt med snö. Det var klockan 5.30 nu är det mitt på dagen och det har bara fortsatt snöat.

Intressant att se hur länge det håller i sig.




Hur härlig än vintern varit räcker det t om för mig nu. Det här innebär bara att golven blir ännu smutsigare när man gått med hundarna.

Har varit på en promenad upp till Matts lokal och städat den lite. När jag kom dit var jag dyblöt om fötterna. Orkade inte plocka fram vinterskorna igen. Så jag fick skylla mig själv.




Det enda roliga med snön är folks reaktioner. Hur man förfasar sig, svär och alla andra reaktioner. Riktigt roligt att starta diskussioner , för folk blir halvt galna när man säjer att det är fint =) . Ska försöka låta bli att reta för många nu.


onsdag 21 april 2010

[OFFICIAL] Michael Jackson Dance Tribute - STOCKHOLM

Redan onsdag

Tänk att det redan är onsdag. Tycker inte jag gjort någonting alls denna vecka men det har jag naturligtvis. Men vilket minne jag har . Har redan glömt vad jag gjorde i måndags, alltså var det inget viktigt =) . Men igår var vi i Stockholm, Melissas födelsedagsresa. Hon fick den i present men vi har inte kunnat förrän igår.

Kommer ihåg hur det var när man skulle till Stockholm i hennes ålder, spänningen, glädjen och ivern. Nu inför resan är det mera , orkar jag?, för mycket folk, gud vad jobbigt , måste vi.
Men vi kom iväg , upp klockan 6 fixa frukost, göra sig iordning sen iväg till Tierp. Fortsatte med tåget till Stockholm, resan gick faktiskt bra. Melissa, Emma, Lotta , Emmas mamma och jag .
Melissa vet precis vad hon vill ha (ovanligt för en 15-åring) så det är bara att låta dem gå, medans jag och Elisabeth strosar runt. Hötorget är ett måste , bara lukterna är fantastiska sen går vi bara runt lite tills det är dags för lunch.



Går in på en kinarestaurang men för lång kö tycker de andra, så det blir McDonalds.
Vilket jag tyckte var tråkigt för en gångs skull ute och vi äter McDonalds hum. Tjejerna drar iväg igen och vi fortsätter strosa runt. efter ett tag ringer Melissa mig och vill ha hjälp på affären Rio hennes favorit shop.
Vilket är ovanligt som mossig mamma brukar råden inte emottas med glädje men denna gång gick det bra. Efter nån timme till ska vi åka hem.
Går till centralen där jag frågar spärrvakten från vilket spår vi ska åka , han säger spåret vi går dit hoppar på pendeln diskuterar resan då en medresenär frågar oss, Ursäkta men vart ska ni VI SITTER PÅ FEL PENDELTÅG. Av vid nästa station på nästa tåg sen kommer vi rätt. Lite äventyrligt ska det ju vara.


Idag har jag varit med en väninna till veterinären med hennes hund. Brukar få agera privat chaufför åt henne. Bara det att hennes bilnyckel slutar fungera när jag har den.Alltså när man ska låsa eller låsa upp. Förra gången jag körde gick det inte att låsa när vi stannade vid ett ställe ,denna gång blev det lite panik. Var vid Ultuna och när vi skulle åka gick det inte att låsa upp. Vad göra . Plocka itu nyckeldosan flytta runt batterierna sen fungerade det. Har kommit överens att nästa gång får hon ta hand om nycklarna. Tydligen är jag inte kompatibel med hennes nycklar.

nettepuma - familj , hundar och livet

nettepuma - familj , hundar och livet

söndag 18 april 2010

Vulkan aska






Matts har gjort sitt experiment och vad gav det. Jo en tallrik full av partiklar.









Tänka sig vad de genomlider på Island. Tycker allt är hemskt, då det känns som vi här hemma i Sverige fokuserar mera på att vi inte kommer iväg på våra semestrar. Att flygen inte går och att flygbolagen konkar om det fortsätter.







På Island är gårdar avskärmade , luften giftig, tjockt asklager täcker marken. De försöker få in djuren så de ska komma undan från den giftiga luften. När de går ut själva är de tvungna att täcka över ansiktena så de ska undkomma den giftiga askan.




MEN DET ÄR JU DÄR , det är värre för de stackarna som ska på semester här och inte kommer iväg.



lördag 17 april 2010

'The Crazies' Trailer HD

Lördags nöje



Började morgonen med kaffe (som vanligt). Enda skillnaden var att i dag när jag tittade ut på balkongen stod det en vit tallrik på balkongräcket. Erkänner att jag vart lite paff. Fattade inte vem som ställt den där. Frågar sambon, då håller han på med ett experiment. Tror han ska se askflagor från vulkanutbrottet på Island. Bara att låta honom hållas .



Han har faktiskt fått väldigt pampiga bilder från vulkanen och man fascineras av krafterna man ser. de är otäcka, lite skrämmande men samtidigt vackra.



Tittade på vakna med the voice här i veckan (brukar faktiskt göra det varje morgon) och Josefin Crafoord sa någonting som jag håller med om. Tror faktiskt det är många som känner på samma sätt. Hon sa att man skulle vilja vara med om en mini katastrof. Inget farlig bara att få känna av känslan lite.



Det är som när de varnar för stormar på tv och radio och sen märker man inte av det alls, inte ens ett litet strömavbrott. Jag kan faktiskt gå och vara besviken , för jag ville ju ta fram levande ljus och lilla stormköket och bara uppleva det . Det ska tjuta utanför fönstret och man ska bli lite lagom rädd.

Det är lite som när man var liten och de sa på radion att skolbussarna inte kunde köra för snön, sen sa det att det inte gällde ens egen buss utan den skulle gå som vanligt. Vilken besvikelse.



Idag blir det en lugn lördag tror jag, funderar på en cykeltur med Jerome. Nu när det fungerar så bra att cykla med min galning till hund så är det ju bara att fortsätta. Han är t om lugn när vi stannar och tittar på tranorna vilket jag blev glad över. Ibland tänker man hur lätt det skulle vara att ha en liten hund som man bara kan sätta i cykelkorgen. Men det är ju inte jag, mina hundar vill jag ha stora . Har prövat det där med liten hund men nej jag håller mig till schäfrarna ( eller scäferblandning om jag ska va exakt).

Mitt lördagsnöje kommer alltså bli att blogga, vara ute på facebook, rasta hundarna, umgås med familjen och kanske även ta ett varmt bad ,läsande en bra bok.


>
VI SYNS.

nettepuma - familj , hundar och livet

nettepuma - familj , hundar och livet

torsdag 15 april 2010

Tärnsjö kyrka


Vi flyttade från Tärnsjö för 22 år sedan och kan inte säga att jag saknar det. Trivs bra där jag bor nu, men måste erkänna att jag är imponerad av en sak i Tärnsjö.

KYRKANS engagemang. Helt otroligt först hjälper de samhället när bensinmacken lades ner. När man läste om det i tidningen trodde man ju att man läst fel , men icke så. Det var sant. Heder åt kyrkan som faktiskt gör något för samhället.

Idag läste jag åter igen något förvånande . Kyrkan erbjuder sig att ta över köken så barnen och de äldre får mat lagad på orten. Skam på kommunen om de inte går med på detta.

Har ärligt talat aldrig ansett att kyrkan gör så mycket för sina församlingsbor. Så visar lilla samhället Tärnsjö hur kyrkan verkligen ställer upp för de sina.

Äras bör verkligen Nora kyrka i dagens nedskärnings samhälle, som står upp för sina invånare.

Visar kommuner runt om i vårat land att man faktiskt kan ställa upp för folket och inte bara dra in på allt.
Stolt att kunna säga att jag en gång bott där

onsdag 14 april 2010

Jerome ,jag och cykeln


Alla som känner Jerome förstår min tvekan att cykla med honom. På plan är han jättelydig ,men annars är han "lätt" hispig. Alltså har inte jag velat cykla med honom, men nu fick det va nog. Det ska gå att cykla även med honom. Dessutom är det något som verkligen skulle va bra för honom.

Så igår bestämde jag mig. Fram med cykeln ut med hunden och iväg. Började lite försiktigt med att gå med honom och cykeln. Ut på en mjuk grusväg och upp på cykeln, Jerome klart förvånad över att jag satt där och han skulle springa bredvid. Men det gick superbra. Han travade så fint så bredvid mig.


Imorse efter att jag skickat iväg Melissa och Matts så var det dags igen. Ut och iväg, idag hade han fattat att det faktiskt var skönt att få trava på . Han försökte rusa lite men inte värre än att han lyssnade direkt jag sa åt honom. Han klarade även av att stanna och sätta sig alldeles tyst, fast ärkefienderna dök upp framför oss.

Cyklade ut på grusvägen och bara njöt. Vi var iväg till ett ställe det samlas massa tranor på åkern. Satte oss vid kanten och tittade . Han lyckades faktiskt sitta alldeles stilla och bara titta han med , även när de lyfte och flög iväg.



Så nu är det bara att fortsätta cykla och göra av med energi, passar oss bägge.


Lyckades även få med mig Matts på en cykeltur efter jobbet. Cyklade ut och välkomnade våren. Blåsippor, tranor och kladdiga grusvägar är väl riktigt vår.

måndag 12 april 2010

Trötta familjen


Sitter här vid datorn och gäspar, så himla trött. Tittar mig omkring , där ligger 2 hundar utslagna och sover, borta på hundbädden ligger katterna och sover. När jag kom från skolan idag låg Melissa och sov. Matts på väg att somna i soffan, fattar inte riktigt vad som hänt min familj.

Tänker efter och inser att det beror på att vi haft främmande hela helgen. Trevligt med besök men man blir trött. Alla blir trötta av det. Man känner att man inte kan göra vad man vill. Har ingen betydelse hur väl man känner varandra. Man är tvungen att tänka på vad man gör hela tiden. Kan ju inte springa naken på toa med risk att möta någon mitt i natten.

Nej bara att vila upp sig nu, de är tillbaks om några veckor.

Måste nog erkänna att det kan bero på våren också.

lördag 10 april 2010

Vårväder = lortiga golv


Visst jättehärligt våren är på väg. Men jag tycker inte om vädret som det är nu. Så får ni säja vad ni vill, ni som tyckt jag varit knäpp som gillat snön.
Kan inte ta ut hundarna utan att vara tvungen att göra nå åt golven när vi kommit in. Dessutom innebär den här tiden pälsfällning alltså bara att plocka tussar överallt.

Har absolut inget emot allt det innebär med hundarna eftersom det är mitt stora intresse. Det är bara våren jag har något emot, när det gäller hundarna :-)

onsdag 7 april 2010

Påsklov

Melissa har påsklov alltså har jag också det. Kan tyckas orättvist mot Matts , men som den mamma jag är "måste" jag vara uppe med henne på kvällarna. Vilket innebär att inte jag lägger mig före 2 på natten. Vilka ursäkter......

JAG ÄR NATTMÄNNISKA fick jag bestämma gick jag aldrig och la mig före 2. Men man har ju lite ansvar mot resten av familjen. Så vanliga dagar går jag och lägger mig samtidigt med resten av familjen. TRÅKIGT

Men nu är det påsklov och jag får vara uppe :-)





När Matts jobbar är det här en lösning för att slippa väcka honom mitt i natten.

söndag 4 april 2010

Tiden går.


Vad fort tiden går. Detta som sägs att man ser det på barnen stämmer verkligen. Det innebär ju även att det syns på en annan också fast man förnekar det.

Händer mycket på 5 år, som man inte ser annat än när man tar en återblick på korten.


Försöker komma på vad som ändrats med Melissa när det gäller intressen också. Men inser att där har det inte ändrats så mycket. Mera att hon mognat i det hon är intresserad av och även i sätt att se på saker.




Hon älskar fortfarande att klä ut sig och extremsminka sig. Hon har ritat och skrivit berättelser så länge jag minns.När hon ritar sker det både för hand men ofta på datorn. Det sysslar hon fortfarande med.




Hon är inte lika medgörlig kanske som hon var för 5 år sedan, men det är ju som det ska vara. Hade varit orolig om det varit så.



Men med handen på hjärtat så både saknar jag min 10-åriga Melissa samtidigt som jag älskar och tycker hon utvecklats bra som 15-åring. Alla tider har sin charm.

lördag 3 april 2010

Knakväxer.....





Helt otroligt vilken kraft det är i fröerna. Matts tror nästan jag driver med honom när jag visar hur det ser ut.


Idag har även örterna börjat komma upp. Det värsta med örterna är att jag glömde markera vilka som är vad överraskning.




Sådde mer igår så jag kommer få försöka skänka bort plantor till höger och vänster





Jag har bara ett problem nu och det är LOLINX första dagen smet hon in i växthuset och lekte och hade kattlåda. Nu har jag galler för så hon inte kommer in. Sur som bara en katt kan bli var det anfall av Nette som gällde idag. Trodde hon kunde gömma sig för blixt attacker. Men hon är faktiskt söt samtidigt.